Podnebni in družbeni izzivi so tisti, ki lahko zamajejo stabilnost in blaginjo naše družbe. V ta namen smo program Podjetniške konference, ki je potekala 17.9.2020, osnovali na podlagi le-tega. Ni planeta B, ki bi nas rešil pred neizbežno usodo, če bomo še naprej nadaljevali s takim odnosom do okolja in naši gosti so pokazali, da ne izbiramo med okoljem in ekonomijo, odgovornost do okolja je naša ekonomija.

Konferenco smo pričeli z gospodom Robertom Premkom z Instituta Jožef Stefan, najuspešnejše slovenske raziskovalne organizacije, ki skrbi za prenos novih inovacij, invencij in tehnologij v gospodarstvo. Predstavil je, kako zagotoviti učinkovit prenos zelenih tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij v gospodarstvo. 

Dejstvo je, da je intelektualna lastnina pomemben del človeškega obstoja, saj je poznana in priznana že več kot 500 let. Prvi patentni zakon tako sega v leto 1474, ko je Beneška republika zahtevala prijavo novih izumov Republiki, s čimer je le-ta izume ščitila pred morebitnim ponarejanjem. Kako pa danes izgleda uspešno upravljanje z intelektualno lastnino, nam je predstavil naš gost, prav tako z Instituta Jožef Stefan, mag. Tomaž Lutman.

Na konferenci se nam je pridružil tudi najbolj nagrajevani slovenski oglaševalski kreativec na domačih in svetovnih oglaševalskih festivalih. Lahko bi rekli pravi guru na področju oglaševanja. Kreativni direktor. Predavatelj. Eden najbolj branih slovenskih kolumnistov. In predvsem človek, ki je na svoji uspešni poti popolnoma izčrpal telo. In na njegovih izkušnjah smo se vsi veliko naučili. Aljoša Bagola nam je predal dragoceno znanje in položil na srce: “Razpolovite razpoložljivost in podvojili boste razpoloženje”. 

Matej Feguš je večinski lastnik podjetja Donar, d. o. o., enega najbolj priznanih slovenskih proizvajalcev pohištva, ki je kupce na globalni ravni prepričalo s trajnostnim oblikovanjem, uporabo industrijskega odpada kot materiala prihodnosti ter poslovno etiko. Številne mednarodne nagrade s področja oblikovanja in trajnosti Donar uvrščajo med trendsetterje na področju trajnostnega načrtovanja. Matej ve, kako na temelju zaupanja zgraditi dobro odnose s strankami in poslovnimi partnerji in kakšni so trajnostni vzorci potrošnje ter zakonitosti vključujoče družbe, saj ima na teh področjih bogate izkušnje. Zato nam je s svojim predavanjem predal tako znanje s področja oblikovanja, kot tudi poudaril, da njihovi produkti izhajajo predvsem iz dejstva, da so okolju prijazni. Odlična poslovna zgodba! 

Tatjana Fink, izkušena globalna voditeljica z zelo širokimi izkušnjami v kreiranju novih poslovnih modelov in pri vodenju firm skozi težka obdobja prestrukturiranja, je zaključila s konferenco in vsem udeležencem predala znanje, ki ga je pridobila na svoji uspešni poslovni poti, od gradnje tržne mreže, do vzpostavljanj green field tovarn in podružnic v več državah po svetu. 

Hvala vsem za odličen poslovni dogodek, ki ga vsekakor še ponovimo. 

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Startup SonicMind išče nov kader

Startup SonicMind išče nov kader

Podjetniški inkubator Podbreznik je stičišče mnogih poslovnih priložnosti. Tokrat predstavljamo ponudbo podjetja Divisia d.o.o.. Gre za novo startup podjetje, ki je letos, tudi z našo pomočjo, prišlo do 54.000 EUR sredstev razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This