V okviru priprav na sezono srednješolskih podjetniških tekmovanj je začela ekipa Razvojnega centra Novo mestu na Šolskem centru Novo mesto izvajati podjetniške animacije za dijake. Na začetku gre za 45 – 90 minutne delavnice, kasneje pa lahko sledi še konkretno mentoriranje podjetniških ekip.

Delavnico smo izvedli za dijake Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole v torek, 14. 12. 2021 in ponedeljek, 20. 12. 2021. Dijake in dijakinje smo seznanili z nacionalnim podjetniškim tekmovanjem POPRI ter izvedli Marshmallow Challenge. Pri slednjem so morale ekipe dijakov v 18 minutah zgraditi čim višji stolp iz špagetov, na vrhu katerega je moral stati en marshmallow bonbon. Za učvrščevanje strukture so ekipe lahko uporabile le en meter vrvice ter en meter pleskarskega lepilnega traku.

Čeprav je izziv na začetku bil videti precej enostaven, pa se je hitro izkazalo, da temu ni čisto tako. Višje, kot so bile konstrukcije, manj so bile stabilne. Na koncu je vse skupaj zakompliciral še marshmallow bonbon, ki ni in ni hotel obstati na vrhu oziroma je zrušil celoten stolp. Dijaki so se ob postavljanju stolpov obilno zabavali, na koncu pa je nekaj stolpov stalo, večina precej ambicioznih konstrukcij pa ni zmogla zdržati prevelike mase marshmallow bonbona in se je zrušila. Višinski rekord dneva – višina se meri od mize do spodnjega roba marshmallow bonbona – je bila 69 centimetrov. Iz gradnje špagetnih stolpov smo na koncu potegnili veliko vzporednic, s katerimi se srečamo tudi svetu podjetništva.

Za izvedbo podjetniških aktivnosti za mlade in mentoriranje podjetniških idej nas lahko kontaktirate:

  • Anjo Jakše na
  • Janeza Gorenca na

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Javni raziskovalni zavod Rudolfovo vabi k sodelovanju

Javni raziskovalni zavod Rudolfovo vabi k sodelovanju

Javni raziskovalni zavod Rudolfovo – znanstveno in tehnološko središče Novo mesto je bil ustanovljen dne 23. 3. 2022 s strani Vlade Republike Slovenije z namenom podpreti tehnološki razvoj in inovativnost Jugovzhodne Slovenije in Kohezijske regije Vzhodna Slovenija, s...

OBISK MINISTRA DR. IGORJA PAPIČA

OBISK MINISTRA DR. IGORJA PAPIČA

Razvojni center (RC) Novo mesto je v petek, 15. 7. 2022, obiskal minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič s sodelavci in v družbi župana Mestne občine Novo mesto mag. Gregorja Macedonija.Uvodoma ga je direktor RC Franci Bratkovič seznanil z...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This