V okviru priprav na sezono srednješolskih podjetniških tekmovanj je začela ekipa Razvojnega centra Novo mestu na Šolskem centru Novo mesto izvajati podjetniške animacije za dijake. Na začetku gre za 45 – 90 minutne delavnice, kasneje pa lahko sledi še konkretno mentoriranje podjetniških ekip.

Delavnico smo izvedli za dijake Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole v torek, 14. 12. 2021 in ponedeljek, 20. 12. 2021. Dijake in dijakinje smo seznanili z nacionalnim podjetniškim tekmovanjem POPRI ter izvedli Marshmallow Challenge. Pri slednjem so morale ekipe dijakov v 18 minutah zgraditi čim višji stolp iz špagetov, na vrhu katerega je moral stati en marshmallow bonbon. Za učvrščevanje strukture so ekipe lahko uporabile le en meter vrvice ter en meter pleskarskega lepilnega traku.

Čeprav je izziv na začetku bil videti precej enostaven, pa se je hitro izkazalo, da temu ni čisto tako. Višje, kot so bile konstrukcije, manj so bile stabilne. Na koncu je vse skupaj zakompliciral še marshmallow bonbon, ki ni in ni hotel obstati na vrhu oziroma je zrušil celoten stolp. Dijaki so se ob postavljanju stolpov obilno zabavali, na koncu pa je nekaj stolpov stalo, večina precej ambicioznih konstrukcij pa ni zmogla zdržati prevelike mase marshmallow bonbona in se je zrušila. Višinski rekord dneva – višina se meri od mize do spodnjega roba marshmallow bonbona – je bila 69 centimetrov. Iz gradnje špagetnih stolpov smo na koncu potegnili veliko vzporednic, s katerimi se srečamo tudi svetu podjetništva.

Za izvedbo podjetniških aktivnosti za mlade in mentoriranje podjetniških idej nas lahko kontaktirate:

  • Anjo Jakše na
  • Janeza Gorenca na

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

BREZPLAČNA SPLETNA USPOSABLJANJA ABC PODJETNIŠTVA

BREZPLAČNA SPLETNA USPOSABLJANJA ABC PODJETNIŠTVA

SPIRIT Slovenija je objavil napoved spletnih usposabljanj ABC podjetništva 2022 za vso Slovenijo. Usposabljanje je namenjeno vsem podjetnicam in podjetnikom začetnikom ter potencialnim podjetnikom in podjetnicam, saj je namen opolnomočiti vse podjetnike začetnike s...

Kolektivni dopust

Kolektivni dopust

Obveščamo vas, da bo Razvojni center Novo mesto d.o.o. 24. in 31. 12. 2021, zaradi kolektivnega dopusta, zaprt.Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah? Morda vas zanima tudi:  ...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This