Podjetniški večer: Nina Malovrh, Od Kickstarterja do Trumpa

Nina Malovrh je oblikovalka, ki najbolj uživa, ko običajnim predmetom riše neobičajne zgodbe in upa na srečne konce. Na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je doštudirala industrijsko oblikovanje, v Angliji pa si je poleg ljubezni do pitja popodnaskega čaja (ob katerikoli uri dneva) pridobila magisterij (MA Graphic Communication) na University for the Creative Arts.

Veliko koristnih izkušenj je pridelala v oglaševalskih agencijah, se kalila ob samostojnih projektih na področju oblikovanja embalaže in razmišljala o blagovnih znamkah za naročnike v kozmetični, farmacevtski, in živilski industriji. Dobrih 6 let je v Steklarni Rogaška iz kristala izvabljala nove oblike ter skrbela za privlačno podobo blagovne znamke, kot kreativna direktorica v hčerinskem podjetju Rogaska America, Inc. s sedežem v New Yorku pa je imela priložnost delati celo z Donaldom Trumpom pri ustvarjanju kolekcije kelihov, vaz in skled “Trump by Rogaška”.

V preteklih treh letih ji srce hitreje bije ob raznovrstnih start-up projektih – sodelovala je s CalypsoCrystal, izvajala oblikovalske asane za Agoya.cc in ta hip trenira na Kickstarterju s projektom WibeUp, za katerega je lani jeseni dobila priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za Oblikovalski presežek leta.

V vsak svoj projekt se vsaj malo zatreska. A to še ne pomeni, da je oblikovalski proces ena sama romantika. Na predstavitvi želi osvetliti nekaj mitov o ustvarjanju novih produktov in deliti z vami spoznanja, zaradi katerih se ji zdi, da je tudi ljubezen do oblikovanja lahko večna (ali pa slepa).

Kdaj: Četrtek, 18. 5. 2017 od 18:00 do 21:00

Kje: Podjetniški inkubator Podbreznik, Podbeznik 15, 8000 Novo mesto

Projekt SIO 2016-2017 je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.

Pin It on Pinterest

Share This