PoMP Usposabljanje šolskih podjetniških mentorjev

Podjetnostna kompetenca postaja ena osrednjih kompetenc vseživljenjskega učenja v prihajajoči vseobsegajoči prenovi učnih načrtov v slovenskem osnovnem in srednjem izobraževanju. Znanje, ki ga bodo učitelji potrebovali za uvajanje omenjene kompetence v svoj pouk, ni samoumevno. Razvojni center s svojimi tradicionalnimi avgustovskimi usposabljanji za učitelje osnovnih in srednjih šol ta izziv že nekaj časa uspešno naslavlja.

Tako kot še vsako leto doslej, je bila udeležba na Akademiji PoMP vrhunska. Usposabljanja se je udeležilo 21 učiteljev iz 10 osnovnih in 3 srednjih šol iz Novega mesta in okolice. Novost letošnjega usposabljanja je bilo predhodno usposabljanje v spletni učilnici. Projektni partnerji projekta PoMP smo namreč pripravili vsebino podjetnosti v 8 modulih, ki je pokrivala celoten spekter znanj, potrebnih za uspešno vodenje podjetniških vsebin na šoli. Vrhunec pa je bilo usposabljanje v živo na Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. Tam so učitelji preko vaj in delavnic spoznavali elemente poslovnega modela, predvsem pa pomen empatije pri razvoju poslovne ideje. Predavatelj, ki ima veliko izkušenj dela v podjetjih, je lahko z učitelji delil svoje bogato znanje in izkušnje. Skupaj z online programom je usposabljanje trajalo 20 ur.

Pred nami je zelo zanimivo leto na področju šolske podjetnosti. Projekt PoMP bo letos obogatil jesenske podjetniške dejavnosti v šolah, nekaterim najbolj dejavnim mentorjem pa omogočil ogled dobre prakse uvajanja podjetnosti v šolstvo in usposabljanja učiteljev v norveškem Trondheimu. Znanje, ki ga bomo dobili in delili v projektu PoMP, bomo naložili v spletne učilnice, tako da bo učiteljem ostalo tudi potem,  ko bo projekt leta 2024 zaključen.

Projekt PoMP v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov podpira Norveški finančni mehanizem. Partnerji projekta, Primorski tehnološki park, Razvojni center Novo mesto, Norveška univerza za znanost in tehnologijo NTNU, SAŠA Inkubator, Tehnološki park Ljubljana in Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj se zavedamo, da je razvoj kompetence podjetnosti ključno za prihodnost, ko se bomo državljani Evrope soočali z mnogimi izzivi. S projektom in Akademijo PoMP bomo dodali še svoj kamenček v mozaik prizadevanj za bolj bogato in trajnostno obarvano prihodnost.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This