PONOVNO USPEŠNA IZMENJAVA OBLAČIL V NOVEM MESTU

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto je v soboto, 17. februarja, organizirala že kar tradicionalno izmenjavo oblačil. Udeleženci so v prostore Knjižnice Mirana Jarca prinesli dobro ohranjena oblačila, ki jih ne nosijo več, in jih zamenjali za nove najljubše kose. Zakaj bi vsako sezonsko kupovali nove kose oblačil, ko pa jih lahko med seboj zamenjamo in si tako brezplačno popestrimo omaro in hkrati s svojim trajnostnim ravnanjem prispevamo k bolj zelenemu okolju.

Z izmenjavo, ki  jo podpira tudi Mestna občina Novo mesto in je v zadnjih letih postala že kar tradicionalna, udeleženci podaljšujejo življenjsko dobo oblačilom ter preprečujejo nastajanje novih tekstilnih odpadkov in tako prispevajo k uresničevanju evropskih smernic za bolj trajnostno prihodnost.

Se vidimo jeseni 2024 na naslednji izmenjavi oblačil, ki bo na novomeškem Glavnem trgu.

To je le eden izmed dogodkov, ki jih EUROPE DIRECT Novo mesto pripravlja v lokalnem okolju in na ta način sledi prednostnim nalogam Evropske komisije. Za več informacij spremljajte družbena omrežja EUROPE DIRECT Novo mesto ali pa jim pišite na .

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This