Tekmovalna sezona podjetniških idej mladih se je za dolenjske šole zaključila odlično. Se sprašujete zakaj?

Ker so naši mladi na državnem tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI osvojili:

  • 1. mesto v kategoriji dijaki: Halyou Air, ki sta jo razvila Julija Petan in Jaka Petković iz Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, mentorja Mitja Turk in Janez Goren
  • 3. mesto v kategoriji dijaki: Coffee Planters, ki sta jo razvili Nives Kočman in Albina Martinčič iz Gimnazije Novo mesto, mentorja Janez Gorenc in Simon Jeraj
  • 2. mesto v kategoriji mladi do 29 let: Smart Label, ki jo je razvila Nikolina Kožar iz Fakultete za ekonomijo in informatiko, mentorica doc. dr. Malči Grivec
  • 3. mesto v kategoriji mladi do 29 let: Busy Park, ki sta jo razvila Eleonora Vidic in Gregor Šterk iz Ekonomske šole Novo mesto, Višja strokovna šola, mentorica Sonja Kukman

Prvouvrščeni v kategoriji so prejeli 2.000 EUR za razvoj podjetniške ideje, drugouvrščeni 1.300 EUR, tretjeuvrščeni 700 EUR. Agencija SPIRIT, Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so tiste institucije, ki s finančnimi spodbudami podpirajo razvoj podjetnosti v Sloveniji.    

Začnimo od začetka, da boste izvedeli, za kako velik uspeh gre, koliko truda, energije in časa so vložili mladi, da so dosegli tako zavidljive rezultate.

Začetek dela je pravzaprav težko določiti, saj so uspehi na državni in mednarodni ravni plod večletnega konstantnega dela s šolskimi podjetniškimi mentorji, ki predstavljajo pomembno vez med mladimi in Razvojnim centrom Novo mesto.

Z mladimi začnemo aktivno delati v začetku šolskega leta, ko jim predstavimo problem oz. zastavimo podjetniški izziv. Štiri dni intenzivno iščejo rešitve za obstoječ problem, raziskujejo trg, iščejo poti do potencialnih kupcev, opredelijo stroške in prihodke ter izdelujejo prototip.

Novembra je na vrsti start-up vikend. Vikend, kjer mladi razvijajo ideje na podlagi zaznanega problema iz okolice.

Od novembra do februarja je čas za pripravo na regijsko tekmovanje podjetniških idej mladih POPRI, ki služi kot predizbor za državno tekmovanje. Največje državno tekmovanje podjetniških idej mladih je bilo letos izvedeno preko spleta. Potekalo je od 12. do 14. maja 2020 v organizaciji Primorskega tehnološkega parka iz Nove Gorice.

Gre torej za večmesečno delo mladih, ki tudi v času spremenjenih razmer niso zanemarjali podjetniškega razmišljanja, temveč so razvijali svoje ideje, pridno upoštevali usmeritve mentorjev, izboljševali poslovne modele in 5-minutne predstavitve. Anja Jakše, Simon Jeraj in Aleksej Metelko iz Razvojnega centra Novo mesto smo z veseljem mentorirali prav vseh devet ekip, ki se je uvrstilo na državno tekmovanje.

Čestitke tudi vsem ostalim ekipam, ki so se uvrstila na nacionalno tekmovanje, kar je dosežek že sam po sebi. To so ekipe: Boo Bottle (Ekonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šola), Elektronsko polarizirana okna (Gimnazija Novo mesto), Vrtovi znanja (OŠ Center), Jump’n’Play (OŠ Žužemberk), Greenzzy (OŠ Grm).

Z zaključkom tekmovanja pa seveda podjetniške zgodbe še ni konec… Vse čaka trdo delo, da podjetniške ideje čimprej osvojijo trg.

 

Uspehi dolenjskih podjetniških idej v medijih in drugih spletnih straneh:

Dolenjski list, MestnikDnevnik, Radio Krka, DolenjskaNews, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija, Gimnazija Novo mesto.

 

Če se želite pridružiti izvajanju podjetniških aktivnosti na vaši šoli, smo pripravljeni za sodelovanje. Pišite nam na .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

ODPRTI ŠE TRIJE VAVČERSKI POZIVI

ODPRTI ŠE TRIJE VAVČERSKI POZIVI

Slovenski podjetniški sklad je v zadnjem tednu dni odprl še tri vavčerske pozive:REVAV-1 Vavčer za pridobitev certifikatovgre za sofinanciranje pridobitve certifikatov, ki so pridobljeni na podlagi mednarodnih/evropskih/enakovrednih slovenskih standardov in shem: ISO,...

RAZPISANA DVA KREDITA SLOVENSKEGA PODJETNIŠKEGA SKLADA

RAZPISANA DVA KREDITA SLOVENSKEGA PODJETNIŠKEGA SKLADA

Slovenski podjetniški sklad je objavil dva nova razpisa kreditov: P7CV 2021 COVID - Krediti organizatorjem potovanjNamen ugodnega kredita je zagotoviti hitro in ugodno financiranje za poplačilo terjatev potrošnikov iz naslova plačil za pogodbe o paketnem potovanju iz...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This