Tristo trinajst mladih je te dni na štirih lokacijah po Sloveniji predstavljalo svoje ideje izkušenim podjetnikom. Ti so odločili, kdo od mladih tekmovalcev v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta zasluži mesto v finalu Nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki bo potekalo 4. aprila 2023.

Regijski predizbori so potekali v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu, Saša inkubatorju (Velenje), v Tehnološkem parku Ljubljana in v Primorskem tehnološkem parku v Vrtojbi, ki je tudi organizator tekmovanja POPRI. Na finalu v Novi Gorici bo pitchalo 36 ekip – po tri najboljše iz vsake regije in vsake kategorije.

Potek tekmovanja

Letošnje tekmovanje je dvajseto zapored in ima tudi rekordno število prijav – to je 168 podjetniških idej in 474 tekmovalcev. V Novem mestu smo letos organizirali regijski predizbor že peto leto zapored in vsako leto prejmemo večje število prijav – prvo leto izvedbe leta 2019 se je na regijsko tekmovanje prijavilo 23 ekip, letos smo prejeli 37 prijav, ki jih je skupno ustvarilo več kot 100 mladih iz 17 izobraževalnih ustanov ob pomoči 30 podjetniških mentorjev.

Iz prispelih predlogov so člani komisije izbrali do 12 najboljših projektov iz vsake kategorije, ki so se uvrstile na regijske predizbore in so svoje izdelke predstavili tudi ustno v obliki 5 minutnega pitcha – kratke in navdihujoče startupovske predstavitve.

Kdo so finalisti regijskega predizbora v Novem mestu? (vrstni red je naključen)

Osnovnošolci

🚀 Soba pobega »Laboratorij 797« – Osnovna šola Bršljin

🚀 Prinaza – Osnovna šola Žužemberk

🚀 Go2Gether – Osnovna šola Grm

Dijaki

🚀 Belly Belt – Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija

🚀 Usopp’s Arrow Lube (UsuppAL) – Srednja šola Črnomelj

🚀 Razkužila z navdihom – Center biotehnike in turizma, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija

Mladi do 29.leta

🚀 PIXEL – Robot za čiščenje fugirne mase – Ekonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šola

🚀 Kunčje klobase in pečenice – Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Višja strokovna šola

🚀 LA KEKS – Ekonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šola

Nagradni sklad 30.000 EUR bruto

Na predizborih so se tri najboljše ocenjene ekipe iz vsake kategorije in iz vsake regije uvrstile na nacionalno tekmovanje. Vsaka uvrščena ekipa je dobila 500 EUR bruto iz nagradnega sklada za namen izboljšave poslovnih modelov.

Na nacionalnem tekmovanju bodo razdelili 12.000 EUR bruto. V vsaki starostni kategoriji bodo nagrajene prve tri najboljše uvrščene ekipe z zneski:

  • za 1. mesto v višini 2.000 EUR bruto
  • za 2. mesto v višini 1.300 EUR bruto
  • za 3. mesto v višini 700 EUR bruto

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo, Slovenskim podjetniškim skladom, Uradom vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Uradom za intelektualno lastnino, Mestno občino Nova Gorica ter Občino Šempeter-Vrtojba ter že omenjenimi regijskimi partnerji.

Več fotografij iz regijskega tekmovanja lahko najdete tukaj:

Tekmovanje OSNOVNA ŠOLA

Tekmovanje SREDNJA ŠOLA

Tekmovanje ŠTUDENTI in MLADI do 29 LET

Družabni del z Nino Pušlar

Več informacij o ekipah in poteku regijskega tekmovanja.

 

Za več informacij o podjetniških aktivnostih, ki jih izvajamo za mlade, in priložnostih sodelovanja, smo na voljo na elektronskem naslovu

Prispevek na Televiziji Vaš kanal

Radio Krka

Dolenjski list

Radio Odeon

 

 

Pin It on Pinterest

Share This