POPRI 2019 – predizbor JV Slovenija

Kaj pomeni beseda POPRI? Ali gre za začimbo?

Seveda ne … POPRI je največje slovensko tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z RIC Bela krajina in Podjetniški inkubator Kočevje pripravljamo prvo regionalno tekmovanje, ki služi kot predizbor podjetniških idej za državno tekmovanje POPRI 2019 v Novi Gorici.

Zakaj to delamo?

Osnovni namen projekta je prispevati k dvigu sposobnosti mladih na področjih inovativnosti, sprejemanja tveganj, komunikacije, timskega dela in uresničevanja svojih podjetniških zamisli.

Ali lahko sodeluje tudi babi, ki ima svoje podjetje?

Babice so super, ampak za POPRE iščemo mlade, ki še nimajo svojega podjetja.

Na tekmovanje se  tako lahko prijavijo mladi, ki živijo ali se šolajo v občinah Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk.

Starostne kategorije udeležencev:

  • osnovnošolci (7., 8. in 9. razred),
  • dijaki,
  • študentje in mladi do 29 let, ki še nimajo ustanovljenega podjetja za podjetniško idejo, s katero se prijavljajo na tekmovanje.

POTEK TEKMOVANJA

Z
Edinstveno podjetniško idejo prenesi iz svoje glave na papir v predlogo, ki jo najdeš tukaj glede na kategorijo:
Z
Strokovna komisija bo ocenila prispele poslovne modele.
Z
Predstavitev najboljših poslovnih modelov posameznih kategorij bo 12. februarja 2019*, v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik (Podreznik 15, 8000 Novo mesto).

Za predstavitev je namenjenih največ 10 minut – 5 minut je na voljo za predstavitev poslovnega modela in 5 minut za vprašanja komisije.

Namig:

  • Prvi namig za dobro predstavitev najdeš tukaj.
  • Drugi namig za dobro predstavitev je, da s sabo prineseš tudi prototip svoje poslovne ideje, če je le to možno.
Z
Komisija bo v vsaki starostni kategoriji izbrala dve najboljši ideji, ki se bodo uvrstile neposredno na državno tekmovanje POPRI v Novi Gorici, ki bo 17. aprila 2019.

*Če bo v posamezni kategoriji veliko število prijav, si pridružujemo pravico do razporeditve tekmovanja na 12. in 13. februar 2019.

**Podjetniške ideje, ki na regionalnem tekmovanju v Novem mestu ne bodo izbrane kot najboljše v posamezni kategoriji, lahko vseeno prijavite na predizbor za državno tekmovanje do 20. marca 2019. Več o tem tukaj.

Nagrade regionalnega tekmovanja

  • Uvrstitev neposredno na državno tekmovanje dveh najboljših idej iz vsake kategorije.
  • Dve najboljši ideji iz vsake kategorije prejmejo 10 ur svetovanja za razvoj podjetniške ideje v vrednosti 200 € na podjetniško idejo.
  • Praktične nagrade.

 

Nagrade državnega tekmovanja

  • Nagradni sklad znaša 5.000 €.
  • Tri najvišje uvrščene ekipe v kategoriji dijakov se lahko potegujejo za uvrstitev na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad v New York-u.

Potrebuje vaša ekipa pomoč?

Pišite nam na . Naša ekipa Razvojnega centra Novo mesto vam bo z veseljem pomagala pri vašem poslovnem modelu ali ostalih vprašanjih vezanih na tekmovanje.

Operacija je sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Partnerja pri projektu sta Podjetniški inkubator Kočevje in RIC Bela krajina – Podjetniški inkubator.

Morda vas zanima tudi:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This