Razvojni center Novo mesto d.o.o. kot nosilec funkcije razvoja in promocije turizma v vodilni destinaciji DOLENJSKA, ki vključuje geografsko območje občin (Mestna občina Novo mesto, Občina Dolenjske Toplice, Občina Mirna, Občina Mirna Peč, Občina Mokronog-Trebelno, Občina Straža, Občina Šentjernej, Občina Šentrupert, Občina Škocjan, Občina Šmarješke Toplice, Občina Trebnje, Občina Žužemberk) vabi k prijavi na

IZOBRAŽEVANJE ZA LOKALNEGA TURISTIČNEGA VODNIKA DESTINACIJE DOLENJSKA

Lokalni turistični vodnik s svojimi znanji, poznavanjem lokalnega okolja ter zgodb prispeva pomemben delček v mozaiku nepozabnega obiska vsake skupine gostov na destinaciji. Sodobni turist oz. gost išče trajnostno naravnano ponudbo, ki se pogosto nanaša na samo dojemanje avtentičnosti doživetja.

Izobraževanje lokalnih turističnih vodnikov zajema 40 učnih ur predavanj, predstavljenih v predmetniku. Poleg teoretičnega dela izobraževanje vsebuje tudi praktično simulacijo vodenja z ogledom najpomembnejših znamenitosti destinacije in preizkusom znanja na celodnevnem izletu po destinaciji. Udeleženci poleg simulacije vodenja tudi pisno odgovarjajo na zastavljena vprašanja in napišejo krajšo seminarsko nalogo o dogovorjeni vsebinski temi. Ob zaključku pridobijo potrdilo o opravljenem izobraževanju. 

Predmetnik:

Tehnično – organizacijski del

Vrsta in načini vodenj

Tehnika vodenja

Postopek v problematičnih situacijah

Psihologija za turistične vodnike

Nastopanje v javnosti

Bonton in kodeks vodnikov

Osnove poslovanja v turizmu

Turistična zakonodaja

Vaje v nastopanju

Spoznavanje destinacije Dolenjska

Zgodovina Dolenjske

Arheološka dediščina

Osnovno poznavanje zgodovine osrednjih krajev/ občin

Kulturna in naravna dediščina ter etnologija

Dolenjska kulinarika

Zidanice na Dolenjskem

Praktične informacije o turistični ponudbi krajev

Rečni turizem

Termalni vrelci in zdraviliški turizem

Praktično vodenje in preizkus znanja

Vodenje izbranega dela destinacije, simulacija turistične skupine

 

Potek izvedbe izobraževanja:

Izobraževanje bo potekalo po naslednjem urniku:

četrtek, 4. 11. in 11. 11., od 17.00 do 21.00

petek, 5. 11.  in 12. 11., od 17.00 do 21.00

sobota, 6. 11. in 13. 11., od 8.00 do 12.00; od 13.00 do 17.00

Kje bo potekalo izobraževanje?

Izobraževanje bo potekalo na naslovu Razvojnega centra Novo mesto d.o.o. (Podjetniški inkubator Podbreznik), Podbreznik 15, Novo mesto.

Komu je izobraževanje namenjeno?

V izobraževanje se lahko vključijo osebe, ki imajo:

  • končano najmanj V. stopnjo izobrazbe
  • ustrezno znanje vsaj enega tujega jezika s stopnjo najmanj V. ravni srednješolske izobrazbe
  • odlično znanje slovenskega jezika

 

Cilj izobraževanja:

Temeljni cilj izobraževanja je usposobiti osebe za spremljanje in vodenje turistov po območju destinacije Dolenjska. Udeleženci izobraževanja pridobijo organizacijska in vsebinska znanja.

 

Zaključek izobraževanja:

Po uspešno zaključenem izobraževanju udeleženec prejme potrdilo o izvedenem izobraževanju. Potrdilo je pogoj za pridobitev licence Lokalni turistični vodnik po Dolenjski/ Lokalna turistična vodnica po Dolenjski ter vpis v evidenco lokalnih turističnih vodnikov po Dolenjski.

Evidenco in licenciranje vodnikov bo izvajala organizacija, ki je s strani dolenjskih občin pooblaščena za izvajanje aktivnosti nosilca funkcije razvoja in promocije turizma v vodilni destinaciji Dolenjska.

Uporaba pridobljenih znanj:

Poleg izvajanja lokalnega turističnega vodenja in spremljanja skupin organiziranih izletov s strani turističnih agencij in lokalnih zavodov, lahko lokalni vodniki sodelujejo kot informatorji in promotorji destinacije Dolenjska na promocijskih dogodkih (sejmi in workshopi) doma in v tujini.

Cene izobraževanja:

365,00 EUR/osebo 

50,00 EUR/osebo*

Cena vključuje izvedbo izobraževanja, celodnevni izlet po destinaciji z vajami, ogledi in preizkusom znanja, pripravo in oblikovanje, material (mape z delovnimi listi, kodeks vodnikov, programi …), potrdilo o opravljenem izobraževanju, avtobusni prevoz in vstopnine na praktičnem delu, kavo in prigrizke med odmori, DDV.

* Udeleženci izobraževanj iz občin, ki sofinancirajo program turizma na Razvojnem centru Novo mesto, plačajo zgolj kotizacijo 50,00 EUR. Lokalni vodnik, ki mu je bilo izobraževanje sofinancirano s strani občine se zaveže k vpisu v register lokalnih turističnih vodnikov Dolenjske ter do trem brezplačnim vodenjem za občino oz. zavod v njeni lasti.

(trenutni seznam občin: Mestna občina Novo mesto, Občina Dolenjske Toplice, Občina Mirna, Občina Mirna Peč, Občina Mokronog-Trebelno, Občina Straža, Občina Škocjan, Občina Šmarješke Toplice, Občina Trebnje, Občina Žužemberk in Občina Šentrupert)

Izobraževanje bo izvedeno v primeru, da se prijavi najmanj 8 udeležencev. Število mest je omejeno na 40 udeležencev ter glede na število sofinanciranih kotizacij s strani posamezne občine.

Informativni dan

Informativni dan je potekal v četrtek, 21. 10. 2021, od 17. ure dalje na Razvojnem centru Novo mesto (Podjetniški inkubator Podbreznik), Podbreznik 15, Novo mesto. Vprašanja in odgovore na informativnem dnevu si lahko ogledate na spodnji povezavi.

>> VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Informacije in rok za prijavo

Kandidati se lahko prijavijo prek spletnega obrazca, ki je objavljen na spletni strani www.visitdolenjska.eu in www.rc-nm.si do vključno 27. 10. 2021.

 Za vprašanja, povezana z izvedbo izobraževanja, lahko pokličete na telefonsko številko 07 337 29 82 ali pišete na .

Z oddajo vaše elektronske prijave na izobraževanje s strinjate z vsebino, pogoji in navedbami kot izhajajo v razpisu objavljenem na spletni strani.

Izobraževanje izvaja Palladio, agencija za izobraževanje v turizmu.

Prijave so zaključene!

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Javni raziskovalni zavod Rudolfovo vabi k sodelovanju

Javni raziskovalni zavod Rudolfovo vabi k sodelovanju

Javni raziskovalni zavod Rudolfovo – znanstveno in tehnološko središče Novo mesto je bil ustanovljen dne 23. 3. 2022 s strani Vlade Republike Slovenije z namenom podpreti tehnološki razvoj in inovativnost Jugovzhodne Slovenije in Kohezijske regije Vzhodna Slovenija, s...

OBISK MINISTRA DR. IGORJA PAPIČA

OBISK MINISTRA DR. IGORJA PAPIČA

Razvojni center (RC) Novo mesto je v petek, 15. 7. 2022, obiskal minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič s sodelavci in v družbi župana Mestne občine Novo mesto mag. Gregorja Macedonija.Uvodoma ga je direktor RC Franci Bratkovič seznanil z...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This