Povabilo k vključitvi lokalnih skupnosti v projekt predsedovanja Slovenije Svetu EU leta 2021

Skupnost občin Slovenije vabi lokalne skupnosti k sodelovanju tako, da:

  • predlagate vsebine za zapolnitev spremljevalnih destinacij za izvedbo dogodkov v času predsedovanja Slovenije Svetu EU 2021. Pri tem je zaželeno, da se lokalne skupnosti regijsko povežete in pošljete usklajene predloge, ki bodo kar najbolje izrazili vaše posebnosti.

Rok za oddajo predlogov je petek, 13. september 2019, na naslov: .

Spremljevalne destinacije

To so destinacije, ki lahko zagotavljajo tako imenovani spremljevalni program in so v neposredni bližini vodilnih destinacij – največja oddaljenost je lahko 50 kilometrov oziroma 45 minut vožnje z avtobusom. Te destinacije so večinoma vezane na proizvod, izkušnjo, doživetje.

Priprava nabora možnih lokacij za pripravo spremljevalnega programa bo potekala v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, 2 ki bodo skupaj s stroko (Protokol RS, MGRT – STO, Zavod – Kongresnoturistični urad Slovenije, MK, UKOM in drugi sodelujoči v okviru Podskupine za komuniciranje in promocijo) pozvane, da pomagajo oblikovati program iz naslednjih področij v bližini vodilnih destinacij:

  1. Naravna in kulturna dediščina/znamenitosti
  2. Kulturni program
  3. Promocijski program
  4. Gospodarsko-znanstveni program

Način sodelovanja med vlado rs in lokalnimi skupnostmi

Cilj tokratnih priprav in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU je prenesti ugoden trenutek in dobre okoliščine tudi lokalnim skupnostim po Sloveniji in njenim prebivalcem. Dodana vrednost sodelovanja lokalnih skupnosti v projektu se bo odražala predvsem v njihovi promociji in možnosti predstavitve širšemu krogu najrazličnejših predstavnikov iz vseh držav članic EU. Vsi sodelujoči bodo navedeni in prisotni na vseh komunikacijskih gradivih in mestih, kot so spletno mesto predsedovanja, družbeni profili, promocijska gradiva itd. Vključenost/partnerstvo pri projektu je lahko tudi priporočilo posameznih sodelujočih za nadaljnje projekte, skupna korist vseh vpletenih pa je zagotovo izboljšanje poznavanja in ozaveščenosti o EU in priložnostih, ki jih ponuja (vzpostavitev stikov, mreženje).

Več informacij

Več informacij najdete na povezavi tukaj.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Delavnica: Osnove DDV-ja, ki jih mora poznati vsak podjetnik

Delavnica: Osnove DDV-ja, ki jih mora poznati vsak podjetnik

SPOT Svetovanje JV Slovenija vljudno vabi na usposabljanjeOsnove DDV-ja, ki jih mora poznati vsak podjetnikPodjetnik, ki želi v poslu uspeti, mora biti uspešen prodajalec svojega produkta ali storitve. Že s prvo prodajo svojega produkta ali storitve trči ob DDV...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This