Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na spletnih straneh objavilo vabilo socialnim podjetjem, ki bodo predvidoma v letu 2024 morala začeti z obveznim poročanjem o družbenih učinkih svojega delovanja, k javni razpravi o predlogu modela za merjenje družbenih učinkov socialnih podjetij.

Model je oblikoval Inštitut za ekonomska raziskovanja in je namenjen prikazu pozitivnih učinkov socialnih podjetij za širšo družbo. Ministrstvo vabi socialna podjetja k uporabi modela ter posredovanju poročil, odzivov, predlogov in uporabniških izkušenj. Posredovana poročila in predloge bodo analizirali in pripravili končni model ter uredbo o družbenih učinkih, ki jo predvideva Zakon o socialnem podjetništvu. Na podlagi tako oblikovane uredbe bodo podjetja potem dejansko morala poročati o učinkih.

Model lahko uporabljajo tudi  organizacije oziroma pravni subjekti, ki nimajo statusa socialnega podjetja, ne glede na to pa delujejo skladno z načeli socialnega podjetništva oziroma so subjekti socialne ekonomije.

Več podrobnosti pa na spletni strani ministrstva:

https://www.gov.si/novice/2022-10-24-merjenje-druzbenih-ucinkov-socialnih-podjetij/

Vir: www.gov.si

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This