Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Predstavitev projekta NovIKroG

Razvojni center Novo mesto je eden izmed partnerjev projekta NovIKrog, ki išče priložnosti  za kroženje materialov, izdelkov in storitev v lokalnem okolju in zapiranja snovnih lokalnih zank. Cilj projekta je krožno gospodarstvo pripeljati od teorije k praksi, v konkretna krožna oziroma zelena javna naročila.

Ta zahtevajo udeležbo tako gospodarstva oziroma ponudnikov z izdelki, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati, kot javnih naročnikov, ki takšne izdelke naročajo preko javnih razpisov. Oboji za to potrebujejo določeno znanje, čemur bo namenjen prvi inovativni center za krožno javno naročanje v Sloveniji, ki bo nudil pomoč pri izvedbi krožnih javnih naročil. Javnim ustanovam bomo pomagali, kako izvesti javna naročila naravi prijaznih izdelkov in storitev, podjetjem pa, kako na takšnih razpisih sodelovati in biti konkurenčen. Preko osveščanja, informiranja, usposabljanja in širjenja dobrih praks bomo povezovali deležnike s področja raziskav, gospodarstva in lokalne samouprave. Naš namen je prenesti čim več znanja s področja krožnega javnega naročanja na sosednje oziroma vse zainteresirane občine.

Vizijo prvega slovenskega krožnega inovativnega centra, ki bo zaživel čez dobro leto, ter celoten projekt NovIKroG smo skupaj z ostalimi petimi partnerji (Mestna občina Novo mesto kot vodilni partner, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Komunala Novo mesto, Zavod Knof ter Univerza Nord iz Norveške) predstavili na novinarski konferenci v torek, 27. septembra, v prostorih Komunale Novo mesto.

Še preden bo krožni inovativni center v celoti zaživel v praksi, je informacije o učinkoviti izvedbi krožnih javnih naročil in dobrih praksah s področja krožnega gospodarstva mogoče dobiti prek spletne strani projekta www.novikrog.si, kjer bodo sproti objavljeni izsledki projekta in konkretni pripomočki za ponudnike in naročnike.

Za pobude, dobre prakse, vprašanja in zadrege pri izvedbi krožnega ali zelenega javnega naročila je na voljo tudi elektronski naslov .  

Program: Norveški mehanizem

Cilj programa:  Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje

Naziv projekta: Razvoj krožnega javnega naročanja za vzpostavitev materialnih lokalnih zank

Akoronim:  NovIKroG

Vodilni partner:

  • Mestna občina Novo mesto
  • Ostali partnerji:
  • Nord University iz mesta Bodø na Norveškem,
  • Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto,
  • Razvojni center Novo mesto d.o.o.,
  • Zavod Knof so.p.,
  • Komunala Novo mesto d.o.o.

Trajanje projekta: 01. 05. 2022 – 30. 04. 2024

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

24. april – dan brez zavržene hrane

24. april – dan brez zavržene hrane

24. april - dan brez zavržene hraneInformacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, je v sodelovanju z EKO ŠOLO organizirala delavnico v sklopu slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga po sklepu vlade obeležujemo 24....

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This