Ministrstvo za okolje in prostor najavlja objavo dveh javnih razpisov iz Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) v vrednosti 107,7 milijona evrov. Predvidoma decembra bosta objavljena razpisa za investicije v izgradnjo: energetsko učinkovitih sistemov komunalnih odpadnih vod za aglomeracije, manjše od 2000 populacijskih enot; novih energetsko in hidravlično učinkovitih sistemov za oskrbo s pitno vodo za manj kot 10.000 prebivalcev.

Pred pripravo in objavo razpisa in z namenom preverbe interesa s terena na področju infrastrukturnih projektov ter da se občine čim bolje pripravijo na najavljen razpis, sta pripravljena obrazca za zbiranje podatkov, ki ju lahko izpolnjena z vsebinami posredujete najkasneje do 3. decembra 2021 na elektronski naslov  z obveznim sklicem na št.: 35400-470/2021-2550.

Razpis bo odprt do porabe sredstev. Dodeljevanje spodbud bo potekalo po principu sofinanciranja upravičenih stroškov investicijskih projektov, skladno z nacionalnimi pravili in s pravili EU.

Investicije bodo izvajale občine in se bodo morale zaključiti najkasneje do 30. junija 2026. Za ta dva razpisa je predvidoma namenjenih 107,7 milijona evrov sredstev, pri čemer davek na dodano vrednost ne bo upravičen strošek financiranja iz NOO. Sredstva sofinanciranja bodo v višini med 250.000 in 1.000.000 evrov oziroma ne več kot 50 % vrednosti investicije.

 Več informacij:

Vir: MOP

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

BREZPLAČNA SPLETNA USPOSABLJANJA ABC PODJETNIŠTVA

BREZPLAČNA SPLETNA USPOSABLJANJA ABC PODJETNIŠTVA

SPIRIT Slovenija je objavil napoved spletnih usposabljanj ABC podjetništva 2022 za vso Slovenijo. Usposabljanje je namenjeno vsem podjetnicam in podjetnikom začetnikom ter potencialnim podjetnikom in podjetnicam, saj je namen opolnomočiti vse podjetnike začetnike s...

Kolektivni dopust

Kolektivni dopust

Obveščamo vas, da bo Razvojni center Novo mesto d.o.o. 24. in 31. 12. 2021, zaradi kolektivnega dopusta, zaprt.Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah? Morda vas zanima tudi:  ...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This