Pri šestih letih že izvedli svoj prvi “pitch”

Ta vikend smo izvedli nekaj premiernega – Podjetniško delavnico za otroke stare od 6 do 10 let.

Z najmlajšimi smo skozi igre spoznali, kaj je to tim in kako morajo člani za dosego boljšega rezultata sodelovati med seboj. Spoznali smo potencialne stranke, njihove potrebe ter na podlagi le-tega zanje izdelali logotip majice. S tem smo se naučili, da za oblikovanje izdelkov niso pomembne naše želje, temveč želje naših uporabnikov.

S temi znanji smo se lotili izdelave produktov za izbrano ciljno skupino. Pri ustvarjanju smo bili z resursi in denarjem zelo omejeni, tako smo morali vseskozi trgovati z ostalimi ekipami ali pa si denar sposojati od banke.  

Delavnico si mentorji Simon Jeraj, Janez Gorenc, Irena Žagar – CasualStuff in Maja Vukša – BrainTrain štejemo za velik uspeh, saj je vseh 16 mladih udeležencev na koncu pogumno stopilo pred investitorje, ki so jih tokrat predstavljali njihovi starši, ter izvedlo svoj prvi »pitch«. Nabralo se je kar nekaj sredstev, ki so si jih člani ekip enakomerno razdelili.  

Otroci in starši so zelo pozitivno ocenili delavnico, kot tudi mi, saj smo pokazali, da je vpeljava podjetnosti, tudi že za tako zgodnje starostne skupine, v šole zelo smiselna.

 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Rokodelci in ustvarjalci! Iščemo lokalne rokodelske izdelke

Rokodelci in ustvarjalci! Iščemo lokalne rokodelske izdelke

Rokodelci in ustvarjalci! Iščemo lokalne rokodelske izdelkeLokalna akcijska skupina Dolenjska in Bela krajina (LAS DBK), ki jo vodi Razvojni center Novo mesto d.o.o., vabi rokodelce k oddaji ponudbe lokalnega rokodelskega izdelka. LAS DBK izvaja animacijo prebivalstva...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1574322893-cr@o1574322893fni1574322893

CGP katalog

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This