Program PONI gradi podjetniške zmagovalce 

Vstop v podjetništvo in razburkane vode poslovnega sveta predstavlja kompleksen izziv. Zato je ključnega pomena, da bodoči podjetnik pristopi k temu premišljeno in sistematično. Program PONI omogoča prav to – udeleženci v času štiri mesečne zaposlitve na Razvojnem centru Novo mesto, ves svoj delovni čas namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in razvoju svojega posla. Na tej poti pa niso sami, delujejo namreč v skupini bodočih podjetnikov ob stalni strokovni mentorski podpori izkušenih podjetniških svetovalcev.

Podjetniška ideja, ki osvaja Bližnji vzhod
Ena izmed zmagovalnih zgodb skupine, ki ravnokar zaključuje program PONI je tudi , ki prinaša nov pridih tisočletni tradiciji sokolarstva! Gonilna sila centra, ki vzreja kragulje za evropske lovce in sokole za hitrostne dirke, je , strasten sokolar, ki je nedavno na nacionalnem tekmovanju POPRI dosegel izjemno 2. mesto v kategoriji študentov in mladih do 29. let. Kristjan je z vpeljavo tehnologije v vzrejo sokolov uspel uspešno zmanjšati strošek vzreje hkrati pa omogočiti svojim kupcev iz celega sveta (predvsem pa iz Bližnjega vzhoda) bistveno boljši pregled in transparentnost nad treningi iz vzrejo sokolov. Pritegnil je tudi pozornost medijev – nedavno je bil gost v oddaji Jutro na Planetu (Planet TV).

(klikni za ogled videa)

Program PONI je postal simbol in gonilna sila za bodoče podjetnike, ki želijo stopiti na pot do uspeha na najboljši možen način, hkrati pa predstavlja ključno središče za zdrav razvoj podjetniškega ekosistema v naši regiji in širše.

Aleksej Metelko

vodja projekta PONI JV SLOVENIJA 2023 -2028

Pridružite se 2. skupini PONI

Prva skupina udeležencev programa PONI uspešno zaključuje svoje štirimesečno podjetniško usposabljanje. Ob njenem zaključku se že odpirajo nova vrata priložnosti za vse, ki si želijo stopiti na podjetniško pot. Javni razpis za 2.skupino je že objavljen (rok prijave je 8.5.2024), pričetek te skupine pa je predviden v mesecu juniju. Ne zamudite priložnosti za svoj uspeh – pridružite se nam!

Pretekle uspešne podjetniške zgodbe

Program PONI JV Slovenija je v preteklih letih pomagal ustvariti mnoge uspešne podjetniške zgodbe, če izpostavimo le nekatere;

  • Podjetje Hemptouch ustvarja naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu. Danes zaposluje že deset oseb in je dobitnik 27-ih nagrad, zadnja izmed njih, Beauty Shortlist Awards 2024 za mednarodnega zmagovalca za najboljše lansiranje novega produkta (Omega čistilno olje).
  • Petra Peterlin, certificirana inštruktorica masaže dojenčka po IAIM metodi in mednarodna inštruktorica masažnih pesmic in pravljic po TSMP je leta 2022 postala tudi absolutna zmagovalka podjetniškega startup programa Business Gladiator Petra je tudi avtorica zaščitenega programa Prepreči težave v trebuščku in se že uspešno pripravlja na širjenje svojega posla tudi izven meja naše države.
  • Reusable Technologies™ je razvil tehnološki proces za obnovo in vnovično uporabo najpogosteje uporabljanih litij-ionskih baterij. Iz njih izdelujejo prenosno svetilko reflash in prenosno polnilno baterijo rebank mini, ki napolni skoraj vsako napravo, ki se polni na USB. Za avtomatizirano proizvodnjo pa so se povezali s podjetjem DSV Logistics v Šentjerneju. Reusable Technologies je prejemnik nagrade za naj EKO-poslovni dosežek leta 2022 (po izboru časnika Finance) ter prejemnik zlatega priznanja za inovacije v okviru Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.


O programu PONI – iz prve roke

Kaj lahko pričakujete od sodelovanja v projektu PONI? Kaj je tisto, kar je preseglo pričakovanja dosedanjih udeležencev? Kakšna nova znanja in kompetence so pridobili? Kakšno mnenje imajo o programu PONI na splošno? Vse to in še več lahko spoznate iz spodnjih treh video vsebin, kjer izkušnje iz prve roke delijo nekateri udeleženci 1. skupine PONI 2023-2028.

 

Petra Nograšek, NLP coaching za mame (Poglej naprej!)

 

Primož Halas, Svetila Halas

 

Kristjan Nedanovski, Nedanovski falcon center

 

Postanite del PONI programa

Zakaj ne bi tudi vi s svojo podjetniško idejo postali nova zgodba o uspehu? Postanite del PONI programa in osvojite poslovni svet! Javni razpis za 2.skupino je že zunaj, rok za prijave pa je 8.5.2024.

Začnimo potovanje v vaš svet zmage in uspeha skupaj!

Dodatne informacije: Spletna stran projekta, tel. 030 304 303, .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This