Projekt SALOMON in načrtovanje mobilnosti v Splošni bolnišnici Novo mesto

Splošna bolnišnica Novo mesto je ena od ključnih ustanov v jugovzhodni regiji, v kateri se letno zdravi prek 20.000 bolnikov, opravi 170.000 pregledov v specialističnih ambulantah, na urgenco pa se jih pripelje več kot 65.000. Večina ljudi – tudi 1.200 zaposlenih – za pot v bolnišnico uporablja osebno vozilo. Bolnišnično okolje je prometno izjemno obremenjeno, primanjkuje parkirnih mest, povečan je hrup… Iz tega izhaja, da je potrebno delati na spremembah potovalnih navad.

Zavedamo se, da podnebne spremembe zahtevajo nujno ukrepanje na področju mobilnosti, zato sodelujemo v mednarodnem projektu SALOMON (SplošnA boLnišnica nOvo Mesto mObilnostni Načrt/General Hospital Novo mesto mobility plan). Projekt sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 393.000 EUR. Projekt se izvaja od 2022 do 2024. Partnerji v projektu so Razvojni center Novo mesto (vodilni partner), Splošna bolnišnica Novo mesto ter Nord univerza iz Kraljevine Norveške.

Namen projekta SALOMON je povečati ozaveščenost o trajnostni mobilnosti in v regiji spremeniti potovalne navade na način večje uporabe bolj trajnostnih prevoznih sredstev, kot so javni potniški promet, souporaba osebnih vozil, hoja in kolesarjenje.

Glavni cilj projekta je podpreti blaženje podnebnih sprememb z izdelavo mobilnostnega načrta za Splošno bolnišnico Novo mesto in izvesti pilotna ukrepa, kot sta postavitev kolesarnice sistema izposoje koles GoNM in polnilnice za električna vozila. Dolgoročno želimo zmanjšati dnevno število prispelih vozil in prometno obremenjenost v okolici bolnišnice, razbremeniti cestno omrežje ter zmanjšati hrup in emisije toplogrednih plinov.

V sklopu projekta smo partnerji pripravili promocijski material (plakat in letak) in anketo o potovalnih navadah. Z njo želimo pridobiti nadaljnje informacije o potovalnih navadah do in od Splošne bolnišnice Novo mesto. Vabimo vas, da izpolnite

>> ANKETO <<

s katero nam boste pomagali pri uresničevanju zadanih ciljev na področju trajnostne mobilnosti, blaženja in prilagajanja na podnebne spremembe.

Več o projektu si lahko preberete na povezavi: https://www.sb-nm.si/opis-salomon

 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This