Razvojni center Novo mesto je vključen v nov projekt – letos smo pričeli z izvajanjem projekta WONDER. 

Izbira destinacije za izlet ali počitnice je pri družinah vedno premišljena poteza. Spretno »googlanje« staršev pa traja kar nekaj časa, preden ugotovijo, kaj vse lahko z otroci raziščejo in katere destinacije bi bile zanje primerne. Izbrati otrokom prijazno destinacijo je včasih res misija nemogoče, vsi pa smo zadovoljni, če lahko kdaj prihranimo malo časa in energije. Prav iz tega izziva izhaja projekt WONDER, ki se je pričel letos, njegov glavni cilj je povečanje privlačnosti in konkurenčnosti destinacij v jadransko-jonski regiji. V projektu se bomo s partnerji osredotočili na razvoj otrokom prijaznih destinacij, vse skupaj pa bo potekalo v sodelovanju s turističnim sektorjem, lokalnimi oblastmi, civilno družbo in poslovnim sektorjem. Oblikovali bomo nove metode sodelovanja in nove storitve za otroke, pri čemer bomo upoštevali varstvo in promocijo naravnih virov in kulturne dediščine v okviru trajnostnega razvoja turizma.

Glavni rezultati projekta bodo:

  • Nova turistična ponudba, usmerjena v otroke in družine z novimi metodami participativnega oblikovanja,
  • WONDER akcijski načrt in
  • ustanovljena transnacionalna mreža otrokom prijaznih destinacij.

Pri tem bodo oblikovalci politik in zainteresirane strani (turistični izvajalci, kulturni subjekti, civilna družba, nevladne organizacije itd.) izboljšali svoje zmogljivosti na naslednjih področjih:

  • Razumevanje otroškega turizma in lokalnega vključevanja otrok,
  • prepoznavanje in izmenjava najboljših praks iz partnerskih držav in tudi iz regij zunaj regije ADRION.

Vodilni partner v projektu je občina Fano (Italija),  ostali partnerji, poleg Razvojnega centra Novo mesto, pa so: občina Novigrad-Cittanova (Hrvaška), Turistična organizacija Herceg-Novi (Črna gora), občina Cervia (Italija), občina Velenje, občini Zahodna Achaia in Preveza (Grčija), Observatorij za otroške  in mladinske pravice (Albanija) in Razvojna agencija mesta Dubrovnik (Hrvaška).

Projekt se bo financiral v okviru druge prednostne naloge programa Interreg Adrion, ki se financira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Pripravila: Vesna Maksimović

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Startup SonicMind išče nov kader

Startup SonicMind išče nov kader

Podjetniški inkubator Podbreznik je stičišče mnogih poslovnih priložnosti. Tokrat predstavljamo ponudbo podjetja Divisia d.o.o.. Gre za novo startup podjetje, ki je letos, tudi z našo pomočjo, prišlo do 54.000 EUR sredstev razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This