Okusimo Dolenjsko z vrhunskimi mojstri

Promocija Dolenjske kot kulinarične destinacije z akcijo »Okusi Dolenjsko«

Okusite Dolenjsko v vseh pogledih. Okusite dolenjsko gostoljubnost. Zadihajte s polnimi pljuči in se naužijte razgledov, ki vam poplačajo vaš trudi pri obisku številnih hribčkov. Sprehodite se med travniki in polji, ki dolenjskim kmetom dajejo kruh in vrhunskim kuharskim mojstrom zagotavljajo visoko kakovostne surovine, iz katerih svojim gostom pričarajo gurmanske užitke.

Na Razvojnem centru Novo mesto, ki skrbi tudi za razvoj in promocijo v vodilni destinaciji Dolenjska, bomo letos v luči laskavega naziva »Evropska kulinarična regija 2021«, s katerim se Slovenija predstavlja kot izjemna kulinarična destinacija, izvajali različne promocijske aktivnosti s področja gastronomije.

Za uvod v letošnje kulinarične dogodke začenjamo z nizom kuharskih prispevkov, v katerih bodo priznani dolenjski kuharski mojstri in mojstrice pokazali, kako pripraviti preproste pristne dolenjske jedi, vsaki pa bodo dodali še svoj pridih.

Svoje mojstrsko znanje bodo z gledalci delili: Domačija Novak, Oštarija Herbelier, Gostilna Repovž, Restavracija Grad Otočec, Gostilna Vovko, Hiša Fink ter Dobrote Dolenjske.

Kuhali pa ne bodo le kuharski mojstri, ampak k sodelovanju vabimo tudi vse, ki spremljajo VisitDolenjska na družbenih omrežjih Facebook in Youtube ter spletno stran www.visitdolenjska.eu  Zanje smo namreč v sodelovanju z gostinci pripravili tedenske nagradne igre v obliki kuharskega izziva.

Za sodelovanje v nagradni igri pokukajte na https://www.visitdolenjska.eu/okusi-dolenjsko.html

Spremljajte, sodelujte in doživite kulinarične zgodbe Dolenjske tudi vi.

 

Naslovna slika: Dobrote Dolenjske | T. Jeseničnik

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Vabljeni na dogodek v okviru Evropske noči raziskovalcev 2021

Vabljeni na dogodek v okviru Evropske noči raziskovalcev 2021

V petek, 24. 9. 2021, se bodo v Novem mestu v okviru Evropske noči raziskovalcev pod skupnim imenom NOČ IMA SVOJO MOČ dogajale raznovrstne aktivnosti.Razvojni center Novo mesto d.o.o. bo v sklopu dogodka izvedel dve delavnici z naslovom Robotki in zabavno...

Podaljšanje roka za oddajo vlog – PODJETNIŠKE INOVACIJE 2021

Podaljšanje roka za oddajo vlog – PODJETNIŠKE INOVACIJE 2021

Zaradi preostanka sredstev na povabilu »Spodbujanje podjetniške inovativnosti na območju Dolenjske in Bele krajine v letu 2021« vas obveščamo, da smo podaljšali rok za oddajo vlog za predlagatelje s sedežem v naslednjih občinah: Metlika, Semič, Žužemberk, Škocjan,...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This