Na okrogli mizi, ki je potekala 27. oktobra v Črnomlju, je bilo predstavljenih 8 prispevkov na temo razvoja prostora ob reki Kolpi s strani regionalne razvojne agencije, obkolpskih občin, treh ustanov za varstvo naravne in kulturne dediščine ter kmetijstva. Ker gre za obmejno območje med Slovenijo in hrvaško, so problematiko osvetlile tudi predstavnice Karlovške županije. Govorci so predstavili stanje na posameznem področju, ključne izzive in priložnosti za izboljšanje stanja reke Kolpe in njenega obrečnega prostora.

Na okrogli mizi so sodelovali predstavniki občin Črnomelj, Metlika, Semič, Kostel, Kočevje, RIC Bele krajine, RC Novo mesto, Javne ustanove Natura Viva, JZ Krajinski park Kolpa, Sveta za varovanje okolja SAZU, Kmetijsko gozdarskih zavodov Novo mesto in Ljubljana, Zavoda za varstvo kulturne dediščine (Novo mesto, Ljubljana), Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Acer Novo mesto, Zavoda RS za varstvo narave (Novo mesto), Direkcije RS za vode (Novo mesto), Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in Zavoda Metlika.

Okrogla miza je bila vsebinsko zelo bogata, saj so tako uvodni govorci kot ostali udeleženci odprli številna vprašanja o sedanjem in bodočem razvoju doline reke Kolpe. Še pomembnejše je, da so podali številne pobude ter oblikovali sklepe za nadaljnje sodelovanje.

S tega vidika upamo, da bila tokratna okrogla miza le prva v nizu številnih korakov k uspešnejšemu upravljanju doline reke Kolpe na obeh straneh meje. 

Daljše poročilo s sklepi, programom in predstavitvami na okrogli mizi najdete na povezavi TUKAJ.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This