Razvijanje digitalnih spretnosti za starejše

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto je v občini Mirna Peč organizirala delavnico digitalnih spretnosti, na kateri so se starejši naučili razumevanja uporabe najpomembnejših funkcij pametnega telefona. Delavnica je potekala v navezavi s prednostno nalogo ‘Evropa, pripravljena na digitalno dobo’ in evropskim letom spretnosti.

Živimo namreč v času hitrih tehnoloških sprememb, ki so prinesle nove priložnosti za povezovanje, učenje in komunikacijo. Digitalne spretnosti postajajo ključne za ohranjanje povezanosti, dostopa do informacij, storitev in celo zdravstvenega svetovanja. Pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Evropska unija si prizadeva zagotoviti, da digitalna doba koristi vsem državljanom ne glede na starost in spodbuja vključujočo digitalno družbo, v kateri imajo vsi enake možnosti za izkoriščanje koristi digitalne tehnologije. Delavnica, ki smo jo izvedli v sodelovanju s socialnim podjetjem Simbioza Genesis, je udeležence opremila s potrebnimi znanji in zaupanjem za uporabo pametnih telefonov v vsakdanjem življenju.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This