RAZVOJNA KONFERENCA GREMO (GREen MObility)

V mesecu maju smo se udeležili Razvojne konference GREMO (GREen MObility). Na konferenci so razvojniki in razvojni timi iz najpomembnejših podjetij in organizacij avtomobilske industrije predstavili nove materiale in tehnologije ter izdelke in proizvodne procese prihodnosti. Pri hitrosti odzivanja na zahteve trga igrata ključno vlogo interdisciplinarnost in povezovanje različnih deležnikov za doseganje kritične mase kompetenc in virov.

Če želimo biti globalni zmagovalci v izbranih nišah, moramo biti tudi inovativni, kompetentni in polni znanja. Da vse to imamo, se je pokazalo iz predstavljenih razvojnih projektov izbranih govorcev iz različnih podjetij, fakultet in zavodov. Pri doseganju najboljših rezultatov in raziskovalno-razvojnih dosežkov je izjemnega pomena tudi razvojno povezovanje in sodelovanje. Misija GREMO je v slovenski avtomobilski industriji naredila velik korak naprej v tej smeri in tudi drugim panogam pokazala, da je sodelovanje in skupno iskanje rešitev dejansko ključ do uspeha. Podjetja bi morala za ohranjanje in krepitev ostrega globalnega konkurenčnega boja nameniti več sredstev za raziskave in razvoj, predvsem na bazičnem nivoju.

Prav tako sodelovanje znanosti in gospodarstva še vedno ni na optimalni ravni, izziv pa ostaja tudi pravilno izobraževanje in usposabljanje mladih za inženirske poklice. Delo Razvojnega centra Novo mesto na tem področju je na zaključni okrogli mizi predstavil direktor Franci Bratkovič. 

    

Utrinki z dogodka

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This