Razvojni center Novo mesto je dogodek soorganiziral skupaj z Mestno občino Novo mesto, Veleposlaništvom Indije v Sloveniji, Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine ter Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto. Sinergija organizatorjev je prinesla v našo regijo informacije o priložnostih za poslovanje z Indijo iz prve roke.

Po uvodnem nagovoru g. Ravi Kumar Jaina, gospodarskega predstavnika Indijskega veleposlaništva v Sloveniji in g. Boštjana Groblerja, podžupana Mestne občine Novo mesto je sledila predstavitev Indije skozi prizmo gospodarstva. Poudarek je bil na posameznih sektorjih ter priložnostih za slovenska podjetja na velikem indijskem trgu. Ga. Žaneta Statevska, direktorica marketinga na Indijskem veleposlaništvu v Sloveniji je v svoji predstavitvi delila številne zanimive in koristne informacije.

V nadaljevanju pa sta svoji »indijski zgodbi« delili dve regionalni podjetji, ki že imajo relativno uspešne izkušnje s poslovanje z Indijo – to sta podjetji Ferročrtalič iz Dolenjskih Toplic in Arex iz Šentjerneja. Anja Črtalič Špringer iz podjetja Ferročrtalič je med drugim izpostavila pomembne korake v poslovnem odnosu Slovenija-Indija in sicer z ustanovitvijo Slovensko-Indijskega kluba leta 2013 (trenutno žal ni več aktiven), ko so prvo srečanje članov kluba gostili prav v njihovem podjetju. Vesna Vesel, komercialna direktorica podjetja Arex, je med drugim poudarila kako je vstop na indijskih trg tudi odvisen od branže, v kateri deluje podjetje. Arex si uspešno utira pot v Indijo že približno leto dni in v letošnjem letu bodo predvidoma začeli s prvimi dobavami.

V okviru okrogle mize, ki je sledila predstavitvam smo se z gosti pogovarjali o pomembnosti domačega partnerja pri vstopu na ta relativno zahteven in poseben trg ter startup-ih (v Indiji jih je kar okoli 20.000). Veseli nas, da je g. Jain ponudil roko sodelovanja pri prihodnjih korakih povezovanja med indijskimi in slovenskimi podjetji.

Omenil je tudi dogodek Seemeet 2020, v katerem vidi potencial za določeno obliko sodelovanja.

VIDEO Z DOGODKA 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This