»V slogi je moč« pravi znan slovenski pregovor.

Ponosni smo, da smo za projekt prejeli potrditev tudi s strani Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

V sredo, 9. 9. 2020, so na Otočcu podelili priznanja za INOVACIJE za leto 2020. Med prejemniki srebrnega priznanja je tudi Razvojni center Novo mesto.

V sodelovanju s podjetjem Revoz, d. d.,  smo razvili prilagodljivo robotsko celico za adaptivno brušenje in nadomeščanje varilnih robotov v izpadu. Z robotsko roko se občutno poveča zmogljivost proizvodnega procesa, znižani so proizvodni stroški in višja je kakovost končnih izdelkov. Projekt prispeva tudi k boljši izrabi proizvodnih površin in k ugodnejšim delovnim razmeram za delavce.

Dodatno dimenzijo daje projektu nova oblika sodelovanja s strokovnjaki iz lokalnega okolja, ki so prispevali visokotehnološka znanja s področja robotike.

Na razpis je prispelo 27 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 13 podjetij in treh fakultet. Prispele predloge je ocenila 7-članska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za kakovost in inovativnost.

 

Iskrene čestitke vsem nagrajenim, še posebej pa:

– našemu inkubiranemu podjetju Hemptouch, d.o.o., za zlato priznanje za reformulacijo sestavin celotne linije izdelkov,

– podjetju IKU, d.o.o., ki je svojo poslovno pot začel v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, za srebrno priznanje za sistem strojnega vida in kolaborativnega robota za procesni nadzor pravilne sestave vrat,

Nikolini Kožar in dr. Malči Grivec za bronasto priznanje za etiketo z indikatorjem temperature, ki sta osvojili prvo mesto na regijskem tekmovanju in drugo mesto na državnem tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI 2020.

 

»V slogi je moč« – naj ta pregovor povezuje Dolenjsko in Belo krajino, da bomo skupaj še naprej uspešno skrbeli za odličen gospodarski razvoj.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This