»V slogi je moč« pravi znan slovenski pregovor.

Ponosni smo, da smo za projekt prejeli potrditev tudi s strani Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

V sredo, 9. 9. 2020, so na Otočcu podelili priznanja za INOVACIJE za leto 2020. Med prejemniki srebrnega priznanja je tudi Razvojni center Novo mesto.

V sodelovanju s podjetjem Revoz, d. d.,  smo razvili prilagodljivo robotsko celico za adaptivno brušenje in nadomeščanje varilnih robotov v izpadu. Z robotsko roko se občutno poveča zmogljivost proizvodnega procesa, znižani so proizvodni stroški in višja je kakovost končnih izdelkov. Projekt prispeva tudi k boljši izrabi proizvodnih površin in k ugodnejšim delovnim razmeram za delavce.

Dodatno dimenzijo daje projektu nova oblika sodelovanja s strokovnjaki iz lokalnega okolja, ki so prispevali visokotehnološka znanja s področja robotike.

Na razpis je prispelo 27 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 13 podjetij in treh fakultet. Prispele predloge je ocenila 7-članska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za kakovost in inovativnost.

 

Iskrene čestitke vsem nagrajenim, še posebej pa:

– našemu inkubiranemu podjetju Hemptouch, d.o.o., za zlato priznanje za reformulacijo sestavin celotne linije izdelkov,

– podjetju IKU, d.o.o., ki je svojo poslovno pot začel v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, za srebrno priznanje za sistem strojnega vida in kolaborativnega robota za procesni nadzor pravilne sestave vrat,

Nikolini Kožar in dr. Malči Grivec za bronasto priznanje za etiketo z indikatorjem temperature, ki sta osvojili prvo mesto na regijskem tekmovanju in drugo mesto na državnem tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI 2020.

 

»V slogi je moč« – naj ta pregovor povezuje Dolenjsko in Belo krajino, da bomo skupaj še naprej uspešno skrbeli za odličen gospodarski razvoj.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Startup SonicMind išče nov kader

Startup SonicMind išče nov kader

Podjetniški inkubator Podbreznik je stičišče mnogih poslovnih priložnosti. Tokrat predstavljamo ponudbo podjetja Divisia d.o.o.. Gre za novo startup podjetje, ki je letos, tudi z našo pomočjo, prišlo do 54.000 EUR sredstev razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This