Razvojni center Novo mesto obiskali predstavniki SPIRIT Slovenija

V preteklem tednu so predstavniki SPIRIT Slovenija v sklopu delovnih obiskov lokalnega okolja obiskali tudi Novo mesto in Podjetniški inkubator Podbreznik, kjer so se srečali s predstavniki Razvojnega centra Novo mesto in z lokalnimi podjetniki. V sklopu obiska so se seznanili s priložnostmi in izzivi gospodarstva ter tudi s potrebami, s katerimi se srečujejo lokalni podjetniki.

Regija JV Slovenija, ki jo sestavlja 21 občin, je geografsko največja slovenska regija in tradicionalno izrazito izvozno usmerjena ter se ponaša z bogato industrijsko tradicijo, v kateri imata prevladujočo vlogo farmacevtska in avtomobilska industrija. Gre za gospodarsko najuspešnejšo regijo, ki je v več pogledih motor slovenskega gospodarstva.

V sklopu obiska Podjetniškega inkubatorja Podbreznik so se predstavniki SPIRIT Slovenija srečali tudi z direktorjem Razvojnega centra Novo mesto Francijem Bratkovičem, ki je med drugim izpostavil vizijo 15-150-1500, s katero želijo v prihodnjih 15 letih v Podbrezniku soustvariti 150 podjetij, ki bodo zaposlovala 1500 ljudi. Predstavniki SPIRITA so bolje spoznali tudi Javni raziskovalni zavod Rudolfovo – znanstveno in tehnološko središče Novo mesto, ki ga je 23. marca lani ustanovila Vlada Republike Slovenije z namenom podpreti tehnološki razvoj in inovativnost jugovzhodne Slovenije (JVS regija), s tem pa tudi celotne Slovenije, ter LABTOP – Laboratorij za tovarne prihodnosti. Predstavniki so obiskali tudi nekaj tehnoloških startupov, in sicer Reusable Technologies, d. o. o., ki je razvil tehnološki proces za obnovo in vnovično uporabo najpogosteje uporabljanih litij-ionskih baterij, razvijajo pa tudi shranjevalnik energije za gospodinjstva; podjetje Senzemo, podjetje Awake, d. o. o., ki je R&D podružnica švedskega startup podjetja, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo električnih »wakeboardov«; in podjetje Motulii, d. o. o., ki je razvilo posebno dvižno platformo za dvig vozil, plovil ali drugih izdelkov do teže dveh ton. Podjetja Sensedge, Motulii in Reusable Technologies so tudi ponosni prejemniki zlatega priznanja za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2023. S tem dosežkom se Podbreznik postavlja ob bok največjim slovenskim inovatorjem.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This