Gremo v Bihać, ne gremo v Bihać. To vprašanje je kar nekaj časa viselo nad našimi glavami, sploh ker smo si res želeli pritisniti piko na koncu več let trajajočega projekta Culture Twinning – Twinning tourism promoting Cultural Heritage.

Šesti in hkrati zadnji sestanek v sklopu projekta, ki je v več evropskih partnerskih mestih skozi izobraževanje in vseživljenjsko učenje prispeval h vključenosti državljanov in k zavedanju o pomembnosti kulturne dediščine na stari celini, se je, čeprav se je še nekaj tednov nazaj zdelo nemogoče, odvil v živo. Žal se vsi partnerji dogodka niso mogli udeležiti, a zato je bilo srečanje toliko bolj butično, kot je to moderno reči prav v turizmu, za razvoj in povezovanje katerega so se ob tokratnem srečanju še posebej pletle vezi med udeleženci iz Novega mesta, Hercegnovega in domačini. Ti so se res potrudili in zaključno konferenco projekta CUlture Twinning: Twinning tourism promoting Cultural Heritage obdali s čudovitim doživetjem njihove turistične ponudbe.

Urbani utrip mesta z izjemno pestro in unikatno zgodovino različnih kultur in ver izjemno obogati ponudba na reki Uni. Nacionalni park Una skriva čudovito naravno in kulturno dediščino z mogočnim »Štrbačkim bukom« na čelu, tudi sicer pa izjemno čista reka omogoča številne aktivnosti na in ob vodi. In del vsega tega smo doživeli tudi ob tokratnem obisku.

Srečanje je uradno sicer res sklenilo naš skupni projekt, a vzpostavljene povezave bodo živele naprej in ustvarjale skupne turistične zgodbe, podprte z bogastvom naravne in kulturne dediščine.

Partnerji v projektu so bili: Razvojni center Novo mesto, Mestna občina Novo mesto, Herceg Novi, Bühl, Langenhagen, Torun, Vilafranca del Penedes, Trnava, Bihač in ALDA – evropsko združenje za lokalno demokracijo.

 

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This