Europe Direct Novo mesto (Aleksandra Pavlič) redno sodeluje s srednjimi šolami, ki sodelujejo v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Prejšnji teden smo tako uspešno izvedli delavnico na Gimnaziji Novo mesto, s katerimi nadaljujemo tudi ta teden.

Program šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) se v šolskem letu 2020/21 v Sloveniji izvaja že peto leto zapored, vanj pa je bilo lani vključenih kar 60 izobraževalnih ustanov – srednjih šol in dijaških domov – ter več kot 650 dijakov.

S projektom želi Pisarna EP v Sloveniji spodbuditi zavedanje o Evropski uniji in evropski parlamentarni demokraciji ter mladim na zabaven in inovativen način približati znanje o njenem ustroju, delovanju in vplivu na naša življenja. Dijaki in učitelji-mentorji preko različnih aktivnosti odkrivajo, kaj pomeni biti evropski državljan, prednosti evropske integracije v vsakdanjem življenju, vlogo Evropskega parlamenta ter pomen aktivnega državljanstva za prihodnost Evrope.

Kaj program nudi sodelujočim šolam, dijaškim domovom, dijakom in mentorjem?

  • Šola z uspešno izvedbo programa pridobi enoletni častni naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in prejme plaketo, ki jo lahko izobesi na pročelju šole.
  • Sodelujoči dijaki okrepijo znanje in kompetence, kritično mišljenje in veščine aktivnega državljanstva.
  • Dijaki prejmejo naziv dijak ambasador Evropskega parlamenta in potrdilo o sodelovanju v programu.
  • Najboljši dijaki se udeležijo simulacije delovanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu v šolskem letu 2021/22 (če bodo epidemiološke razmere dovoljevale njihovo izedbo).
  • Mentorji poglobijo znanje o evropskih vsebinah in metodah poučevanja, s sodelovanjem v programu in z udeležbo na izobraževalnem seminarju pa lahko pridobijo točke za napredovanje v naziv.
Veseli smo, da v programu sodelujejo tudi šole z JV Slovenije in Europe Direct Novo mesto se prijazno odzove na vsa povabila k sodelovanju. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Sklenili projekt Culture Twinning

Sklenili projekt Culture Twinning

Gremo v Bihać, ne gremo v Bihać. To vprašanje je kar nekaj časa viselo nad našimi glavami, sploh ker smo si res želeli pritisniti piko na koncu več let trajajočega projekta Culture Twinning - Twinning tourism promoting Cultural Heritage.Šesti in hkrati zadnji sestanek...

SEEMEET 2021 – ODPRTE PRIJAVE NA MEDNARODNO POSLOVNO MREŽENJE

SEEMEET 2021 – ODPRTE PRIJAVE NA MEDNARODNO POSLOVNO MREŽENJE

Z velikim navdušenjem vas obveščamo, da so odprte prijave na mednarodni poslovni dogodek SEEMEET 2021, katerega rdečo nit predstavlja podjetniško mreženje. SEEMEET 2021 bo potekal 20. in 21. oktobra 2021 v digitalni izvedbi (prijava). Vrsta dogodka bo omogočila...

Kulturni bazar 2021 – predstavitev platforme konS

Kulturni bazar 2021 – predstavitev platforme konS

V torek, 29. junija 2021, bo v ljubljanskem Cankarjevem domu potekal "Kulturni bazar 2021", v okviru katerega bodo predstavili konS - Platformo za sodobno raziskovalno umetnost, ki jo LokalPatriot skupaj s še osmimi partnerji vzpostavlja po celotni Sloveniji. Na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This