Europe Direct Novo mesto (Aleksandra Pavlič) redno sodeluje s srednjimi šolami, ki sodelujejo v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Prejšnji teden smo tako uspešno izvedli delavnico na Gimnaziji Novo mesto, s katerimi nadaljujemo tudi ta teden.

Program šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) se v šolskem letu 2020/21 v Sloveniji izvaja že peto leto zapored, vanj pa je bilo lani vključenih kar 60 izobraževalnih ustanov – srednjih šol in dijaških domov – ter več kot 650 dijakov.

S projektom želi Pisarna EP v Sloveniji spodbuditi zavedanje o Evropski uniji in evropski parlamentarni demokraciji ter mladim na zabaven in inovativen način približati znanje o njenem ustroju, delovanju in vplivu na naša življenja. Dijaki in učitelji-mentorji preko različnih aktivnosti odkrivajo, kaj pomeni biti evropski državljan, prednosti evropske integracije v vsakdanjem življenju, vlogo Evropskega parlamenta ter pomen aktivnega državljanstva za prihodnost Evrope.

Kaj program nudi sodelujočim šolam, dijaškim domovom, dijakom in mentorjem?

  • Šola z uspešno izvedbo programa pridobi enoletni častni naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in prejme plaketo, ki jo lahko izobesi na pročelju šole.
  • Sodelujoči dijaki okrepijo znanje in kompetence, kritično mišljenje in veščine aktivnega državljanstva.
  • Dijaki prejmejo naziv dijak ambasador Evropskega parlamenta in potrdilo o sodelovanju v programu.
  • Najboljši dijaki se udeležijo simulacije delovanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu v šolskem letu 2021/22 (če bodo epidemiološke razmere dovoljevale njihovo izedbo).
  • Mentorji poglobijo znanje o evropskih vsebinah in metodah poučevanja, s sodelovanjem v programu in z udeležbo na izobraževalnem seminarju pa lahko pridobijo točke za napredovanje v naziv.
Veseli smo, da v programu sodelujejo tudi šole z JV Slovenije in Europe Direct Novo mesto se prijazno odzove na vsa povabila k sodelovanju. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojne spodbude v letu 2021

Razvojne spodbude v letu 2021

Razvojne spodbude v letu 2021 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v letu 2021 gospodarstvu namenilo skupno 659,3 milijonov evrov sredstev. Od tega bo iz naslova nepovratnih sredstev na voljo 248,8 milijonov evrov ter 410,5 milijonov evrov povratnih...

Investicijska priložnost – Grad Gradac

Investicijska priložnost – Grad Gradac

Investicijska priložnost – Grad Gradac Grad Gradac je eden najbolj ohranjenih srednjeveških utrdb v Beli krajini in ponuja visoko stopnjo zasebnosti. Nahaja se namreč na čudovitem otočku, obkroženem s počasi tekočo reko – dostop do celotnega posestva pa je mogoč le...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This