Vabljeni v Šolo za vlagatelje, ki jo organiziramo izkušeni vlagatelji tveganega kapitala iz Kluba Poslovni angeli Slovenije & Kikštarterja v sodelovanju z SAŠA inkubatorjem, Katapultom in Razvojnim centrom Novo mesto.

Cilj šole je približati vlaganje tveganega kapitala (investiranje v startupe) večjemu številu zainteresiranih vlagateljev. Če vas startupi zanimajo, imate željo, da bi pomagali novim generacijam podjetnikov, hkrati pa imate na voljo nekaj kapitala, ki ga želite plasirati v tvegane naložbe, potem je ta šola odličen prvi korak.

Izvedba delavnice za I. stopnjo bo v sredo, 4. novembra 2020, med 15:30-18:30, v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto.

Prijava

V Šoli za vlagatelje se boste naučili:
🎯 kaj je angelsko investiranje
🎯 kako delujejo zagonska podjetja in v čem se razlikujejo
🎯 zakaj in kako vlagati v zagonska podjetja ter kje jih najdemo
🎯 kakšni so mehanizmi investiranja
🎯 kako izvesti skrbni pregled posameznega projekta, ki je opora za odločitev za investicijo
🎯 kako prepoznati talente, nosilce podjetniške ideje, ki vodijo startupe, in njihove reakcije v kritičnih situacijah,
🎯 kakšna je vloga vlagatelja in kako spremlja podjetje skozi faze rasti do prodaje (exit).

Delavnico bo izvajal Tilen Travnik, soustanovitelj D.Labs, kjer je skozi poslanstvo podjetja 12 let intenzivno delal z IT zagonskimi podjetji. Prvo naložbo je izvedel pred šestimi leti, od takrat naprej pa je investiral že v vseh oblikah –prek skladov in neposredno kot poslovni angel. Deluje tudi v naložbenem odboru Kikštarter pospeševalnika in v komisijah Slovenskega podjetniškega sklada. Asistiral mu bo Matjaž Jug, predsednik KIKštarterja Kamnik.

Šola za vlagatelje sicer obsega tri stopnje: spoznavanje z vlaganjem (3 ure), nadaljevanje za tiste, ki jih zanima (4 ure) in globlji pogled s strokovnjaki s posameznih področij (2 uri).
Vlaganje v zagonska podjetja je daleč najbolj tvegano, hkrati pa lahko tudi najbolj donosno. V izjemnih primerih znašajo donosi celo več tisočkratnik vloženih sredstev. V Šoli za vlagatelje boste pridobili ustrezne kompetence, da boste znali izbrati prave poslovne priložnosti in startupe, ki bodo jutri nosilci gospodarskega razvoja.

Šolo financira Slovenski podjetniški sklad in je za vse udeležence popolnoma brezplačna.

Prijavite se tukaj.

VIDEO predstavitev

Za dodatne informacije smo vam na voljo:

 

Se veselimo sodelovanja!

 

Ekipa projekta Šola za investitorje

Branko Drobnak, Poslovni angeli Slovenije,

Tilen Travnik, KIKŠtarter,

Urša Poznič Goršek, Katapult in

Karla Sitar, SAŠA inkubator

Pin It on Pinterest

Share This