SPLETNA PRODAJA SKOZI OČI TRŽNEGA INŠPEKTORJA

Spletna trgovina je spletni prodajni kanal, ki podjetnikom omogoča dostop do strank po vsem svetu preko interneta. Njen delež v zadnjih letih po vsem svetu hitro narašča. Podjetniki se poslužujejo vedno novih metod za povečanje učinkovitosti spletne prodaje, pogosto pa premalo pozornosti posvetijo proučitvi zakonskih zahtev za spletno poslovanje. Vabimo vas na delavnico, na kateri bomo osvetlili ta vidik spletne prodaje. Pridružite se nam in se izognite kazenskim in drugim ukrepom, ki vas lahko doletijo ob obisku tržnega inšpektorja.

KDAJ in KJE: v torek, 25. oktobra 2022, s pričetkom ob 9. uri, preko zoom-a

Delavnica bo trajala cca 2 šolski uri.

KOMU JE NAMENJENA: mikro, malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom, ki že prodajate ali nameravate prodajati preko spleta.

VSEBINA DELAVNICE: predstavitev zahtev predpisov iz pristojnosti Tržnega inšpektorata RS, ki urejajo področje spletne trgovine:

  • zahteve glede statusa podjetja,
  • pogodbe, sklenjene na daljavo,
  • obveznosti podjetja pred in po sklenitvi pogodbe,
  • neupravičeno geografsko blokiranje,
  • pravica potrošnika do odstopa od prodajne pogodbe,
  • nepoštene poslovne prakse,
  • odgovori na vprašanja poslušalcev.

Ker želimo, da bo vsebina izobraževanja čim bolj odgovarjala na vaše dileme in vprašanja, vas vabimo, da ob prijavi svoja vprašanja za predavateljico zapišete na označeno mesto v prijavnici.

PREDAVATELJICA: Tina Miklavčič, univ. dipl. prav., zaposlena na Tržnem inšpektoratu RS kot inšpektor višji svetnik, z dolgoletnimi izkušnjami na področju varstva potrošnikov. Redno sodeluje pri strokovnih izobraževanjih, tudi podjetij in podjetnikov, na področju pravic potrošnikov in obveznosti podjetij v okviru spletne prodaje in prodaje izven poslovnih prostorov ter nudi strokovne nasvete in pomoč potrošnikom na tem področju. Več informacij o predavateljici najdete TUKAJ.

PRIJAVA: Zaradi omejenega števila mest so prijave OBVEZNE, sprejemamo jih do zapolnitve mest oz. najkasneje do ponedeljka, 24. oktobra 2022 do 10. ure. Prijavite se TUKAJ. Povezavo na dogodek vam bomo posredovali dan pred dogodkom.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

VEČ INFORMACIJ: Darja Smiljić, tel. 040 197 264, e-pošta: .

Vljudno vabljeni!

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This