Udeležili smo se spletnega posvetovanja o programiranju večletnega finančnega okvira 2021–2027, katerega cilj je oblikovanje ukrepov kohezijske politike.

Na posvetu je prek video povezave sodelovalo več kot 200 predstavnikov kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Minister Zvone Černač je v uvodni predstavitvi orisal trenutno stanje črpanja VFO 2014–2020, časovnico sprejemanja dokumentov VFO 2021–2027 in komplementarnost VFO s sredstvi iz mehanizma ReactEU in Načrta za okrevanje in odpornost.

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs pa je predstavila Sporazum o partnerstvu s spremljajočimi dokumenti in izhodišča operativnega programa kohezijske politike 2021-2027.

V delu, ki se tiče področja regionalnega razvoja, za katerega je pristojno Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, je predstavitev dopolnil dr. Robert Drobnič, v. d. direktorja Direktorata za regionalni razvoj.

Če ste posvetovanje zamudili, si lahko predstavitev pogledate na spodnji povezavi: https://evropskasredstva.si/app/uploads/2021/11/VFO2021_2027_posodobljeno_cgp.pdf

Vir: SVRK

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

KOOPEKOOPERATIVNO KMETIJSTVO – CAR LAS DBK

KOOPEKOOPERATIVNO KMETIJSTVO – CAR LAS DBK

KOOPERATIVNO KMETIJSTVO – CAR LAS DBKEden od ciljev projekta Kooperatvino kmetijstvo LAS DBK je bil predstaviti inovativne lokalne pridelovalce hrane z LAS območja Dolenjske in Bele krajine. Obiskali smo štiri mlade pridelovalce domačih dobrot, ki so nas s...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This