SREČANJE IN MREŽENJE PODPORNEGA OKOLJA V REGIJI JV SLOVENIJA

V četrtek, 5.12.2019, je v okviru projekta SPOT svetovanje JV SLOVENIJA, potekalo regijsko srečanje podjetniških podpornih institucij. Dogodek je bil namenjen krepitvi, nadgradnji medsebojnega sodelovanja in izmenjavi izkušenj regijskih podjetniških institucij.

Udeležence srečanja sta uvodoma pozdravila dr. Iva Konda, višja svetovalka za razvoj podeželja in malo gospodarstvo na občini Semič in Peter Ambrožič, svetovalec SPOT JV Slovenija. Darja Smiljić, SPOT svetovalka iz vodilnega konzorcijskega partnerja Razvojnega centra Novo mesto, je predstavila dosežke in rezultate letošnjega dela SPOT svetovanja JV Slovenija in načrt aktivnosti za prihodnje leto ter se dotaknila možnosti sodelovanja podpornega okolja v sklopu SPOT Svetovanje.

Sledilo je  predavanje z naslovom ‘ Medgeneracijsko sodelovanje’. Nataša Hudelja iz podjetja HRM Business  d.o.o. je podala aktualno tematiko kot je : spoznavanje generacij in njihovih značilnosti, pomen medsebojnega sodelovanja, spodbujanje medgeneracijskega učenja v obe smeri, ustvarjanje, ohranjanje in širjenje socialne mreže ter ohranjanje, krepitev in pridobivanje novih kompetenc.

Po uradnem delu je sledilo mreženje udeležencev in pogovor o možnostih bodočih sodelovanj.

Srečanja so se udeležili predstavniki regijskih organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo s podjetniki in potencialnimi podjetniki: predstavniki vseh štirih konzorcijskih partnerjev projekta SPOT (Razvojni center Novo mesto, RC Kočevje Ribnica, RIC Bela krajina in OOZ Novo mesto), podjetniških inkubatorjev v regiji (Podjetniški inkubator Podbreznik – Novo mesto in Podjetniški inkubator Bela krajina), AJPES-a Novo mesto, Območnih obrtno-podjetniških zbornic Metlika in Črnomelj, Slovenskega regionalnega razvojnega sklada, Zavoda RS za zaposlovanje, OS Novo mesto in Urada za delo Kočevje, Upravne enote Ribnica in Občine Semič ter Metlika.

Prvo regijsko srečanje je bilo zaključeno z veliko mero optimizma s pogledom v prihodnje sodelovanje v prid razvoju podjetništva v regiji.

Pripravil:

Peter Ambrožič, SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

RAZPRAVA O CELOVITEM UPRAVLJANJU DOLINE REKE KOLPE

RAZPRAVA O CELOVITEM UPRAVLJANJU DOLINE REKE KOLPE

Na okrogli mizi, ki je potekala 27. oktobra v Črnomlju, je bilo predstavljenih 8 prispevkov na temo razvoja prostora ob reki Kolpi s strani regionalne razvojne agencije, obkolpskih občin, treh ustanov za varstvo naravne in kulturne dediščine ter kmetijstva. Ker gre za...

Brezplačno usposabljanje: 10 VEŠČIN DOBREGA VODJE

Brezplačno usposabljanje: 10 VEŠČIN DOBREGA VODJE

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi na brezplačno usposabljanje10 VEŠČIN DOBREGA VODJE: kako se preleviti iz podjetnika/menedžerja v vodjo in pripraviti ekipo na negotovo prihodnostNovi časi zahtevajo nove pristope pri vodenju ljudi. V kontekstu velikih...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This