Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Da se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto. EUROPE DIRECT Novo mesto se je tako tudi letos pridružila dogajanju v sklopu (TVU), ki od 10. maja do 16. junija potekajo na Univerzi za starejše v Novem mestu v organizaciji RIC Novo mesto in ob podpori Mestne občine Novo mesto.

V prostorih RIC-a je potekala brezplačna delavnica, ki je udeležence opremila s potrebnimi znanji in zaupanjem za uporabo pametnih telefonov v vsakdanjem življenju. Tokrat so spoznavali funkcije Google lens, ki omogoča, da poiščemo to, kar vidimo, hitreje dokončamo opravila in razumemo svet okoli sebe, pri tem pa uporabimo zgolj kamero svojih pametnih telefonov. Google lens je orodje za vizualno iskanje, ki občutno olajša in pohitri iskanje na spletu. Deluje zelo podobno kot klasično iskanje prek Google iskalnika, ampak s pomočjo fotografij. 

Živimo v času hitrih tehnoloških sprememb, ki so prinesle nove priložnosti za povezovanje, učenje in komunikacijo. Digitalne spretnosti postajajo ključne za ohranjanje povezanosti, dostopa do informacij, storitev in celo zdravstvenega svetovanja. Pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdana, zato si Evropska unija s prednostno nalogo ‘Evropa, pripravljena na digitalno dobo’ prizadeva zagotoviti, da digitalna doba koristi vsem državljanom ne glede na starost in spodbuja vključujočo digitalno družbo, v kateri imajo vsi enake možnosti za izkoriščanje koristi digitalne tehnologije.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This