V petek in soboto, 6. in 7. novembra 2020, je Razvojni center Novo mesto izvedel 9. Startup vikend, hkrati pa je bila to tudi prva spletna izvedba. Sodelovalo je 9 osnovnih šol in 3 srednje šole, skupno 100 udeležencev in 26 mentorjev, kar uvršča letošnji Startup vikend Novo mesto med najštevilčnejšega do sedaj.

Kljub podaljšanim počitnicam osnovnošolcev in delom na daljavo srednješolcev, so bili udeleženci nad razvijanjem svojih idej in druženjem s sovrstniki preko spleta navdušeni. Premišljen program in kakovostna predavanja sta jih vodila skozi proces razvoja podjetniške ideje, ob tem pa so bili učencem in dijakom v veliko pomoč šolski podjetniški mentorji.

Dvodnevno delo so popestrili s spletnim oglašanjem v Ljubljano in Novo Gorico, v svoje spletno druženje pa so kot skritega gosta povabili Nika Škrleca – voditelja Malih sivih celic, rekorderja v sestavljanju Rubikove kocke in pomnjenja števila pi. Nik je mlade nagovoril z dejstvom, da ga vsak poraz spodbudi k novim ciljem in izzivom, da je za uspeh potrebna velika mera vztrajanje.

Kot je že ustaljena praksa, so mladi v soboto popoldne predstavili svoje ideje komisiji, ki so jo za osnovnošolce sestavljali Tea Petančič, Maja Vukša, Miha Bradač in Peter Verščaj. Slavili so Milni mehurčki (OŠ Šmarjeta) in Eko Dolenjči (OŠ Žužemberk), na drugo mesto sta se uvrstili ekipi z idejama Pedibus (OŠ Grm) in Milka (OŠ Drska), na tretje mesto pa Sončki (OŠ Stopiče).

Srednješolska komisija, v sestavi Damjane Pirnar in Miha Fabjana, je po seštevku točk odločila, da so svojo podjetniško idejo najbolje predstavili in razvili dijaki Gimnazije Novo mesto z idejo Rising Kelts, drugo in tretje mesto pa je pripadalo dijakom Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije z idejama ScrapWrapp in Clipo.

Pohvalo si seveda zaslužijo tudi ostale ekipe, da so tudi v teh spremenjenih časih aktivni in kreativni: OŠ Center, OŠ Brusnice, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Šentjernej ter OŠ Ekonomska šola Novo mesto.

Tudi preko spleta gre, če je le prisotna dobra volja in zagnanost.

Na Razvojnem centru Novo mesto d.o.o. bomo še naprej pripravljali aktivnosti za spodbujanje podjetništva med mladimi, zainteresirane šole, ki še ne sodelujejo, pa vabimo, da se nam pridružijo.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojne spodbude v letu 2021

Razvojne spodbude v letu 2021

Razvojne spodbude v letu 2021 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v letu 2021 gospodarstvu namenilo skupno 659,3 milijonov evrov sredstev. Od tega bo iz naslova nepovratnih sredstev na voljo 248,8 milijonov evrov ter 410,5 milijonov evrov povratnih...

Investicijska priložnost – Grad Gradac

Investicijska priložnost – Grad Gradac

Investicijska priložnost – Grad Gradac Grad Gradac je eden najbolj ohranjenih srednjeveških utrdb v Beli krajini in ponuja visoko stopnjo zasebnosti. Nahaja se namreč na čudovitem otočku, obkroženem s počasi tekočo reko – dostop do celotnega posestva pa je mogoč le...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This