STRATEŠKA RAZVOJNA KONFERENCA GREMO

Slovenska avtomobilska industrija je na dobri poti razvoja zelene mobilnosti, s katero želi pospešiti razvoj električne infrastrukture. Misijo GREMO (GREen MObility) je premier Robert Golob uradno podprl prejšnji teden, 9. maja, s sklenitvijo strateškega partnerstva na razvojni konferenci v Ljubljani. Vsem naložbam znotraj misije GREMO –  i-MOTION, e-MOTION, BATMAN (BATery MANufacturing) in LIGHTWEIGHT (delovno ime) – bo vlada namenila do 200 milijonov državne podpore. Poleg zelenega prehoda je cilj misije povečati prihodke slovenske avtomobilske industrije in zvišati dodano vrednost na zaposlenega.

Razvojni center Novo mesto skupaj z ostalimi konzorcijskimi partnerji HIDRIA d.o.o., DOMEL d.o.o, ELAPHE Pogonske Tehnologije d.o.o., ISKRA mehanizmi d.o.o., KOLEKTOR MOBILITY d.o.o., KOLEKTOR KFH d.o.o., KOLEKTOR SIKOM d.o.o. in MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. sodeluje pri investiciji GREMO i-MOTION. Gre za industrijske raziskave elektromotorskih pogonskih sistemov, ki podpirajo prehod na električno in elektrificirano mobilnost. Z naložbo postavljamo temelje za strateško umeščanje v dobaviteljske verige prihodnje avtomobilske industrije. V procesu raziskav in razvoja novih konceptov, modelov in prototipov se bodo izoblikovale močne partnerske povezave, ki bodo krepile potencial rasti in nadaljnje uveljavljanje na globalnem trgu.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This