Uspešen zaključek Četrtega podjetniškega izziva Dolenjske

V torek, 10. 4. 2018, smo na Osnovni šoli Grm uspešno zaključili Četrti podjetniški izziv Dolenjske, ki se nanaša na projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, katerega nosilec je Občina Mirna. Na tokratnem izzivu so sodelovali učenci in mentorji iz šestih dolenjskih osnovnih in srednjih šol: Osnovne šole Grm, Osnovne šole Drska, Osnovne šole Frana Metelka Škocjan, Gimnazije Novo mesto, Šolskega centra Novo mesto in Ekonomske šole Novo mesto. Skupaj je pri projektu sodelovalo okoli 80 udeležencev, med poslušalci zaključnih idej pa sta bila tudi župan Občine Mirna, Dušan Skerbiš ter ravnateljica Osnovne šole Grm, Zdenka Mahnič.

Četrti podjetniški izziv Dolenjske smo otvorili 6. 3. 2018 na Ekonomski šoli Novo mesto, potem pa so učenci pod mentorstvom izkušenih učiteljev nekaj tednov zbrano razmišljali o izzivu in iskali rešitve, ki so jih predstavili na včerajšnjem dogodku. Inovativne ideje skupin je ocenjevala tri članska komisija, ki so jo sestavljali Petra Krnc Laznik, Janez Kovačič in Rok Vizovišek.

Zmagala je ekipa Gimnazija Novo mesto, drugo uvrščena je bila skupina učencev iz Osnovne šole Drska, tretje mesto pa je zasedla ekipa Šolskega centra Novo mesto.

Mladi so tudi tokrat navdušili komisijo in podali številne zanimive ideje. Nekatere rešitve imajo po besedah komisije v prihodnje velik potencial za realizacijo.

Program Izzivi mladim je izveden v okviru programa Izobraževanje podjetnikov, ki ga vodi Razvojni center Novo mesto d.o.o. v sodelovanju z dolenjskimi občinami Škocjan, Mirna Peč, Šentjernej, Šentrupert in Mestna občina Novo mesto.

 

Utrinki z otvoritvenega dogodka:

 

Morda vas zanima tudi:
  

Pin It on Pinterest

Share This