Razvojni center Novo mesto d.o.o. (RC NM)  je v sodelovanju s Fakulteto za organizacijske študije v Novem mestu v sklopu projekta Industrija 4.0 v letošnjem poletju poskrbel tudi za najmlajše in organiziral poletne delavnice Ciciban in robotek. Namenjene so otrokom nižjih razredov osnovne šole in potekajo v štirih mestih v Jugovzhodni regiji, in sicer v Trebnjem, Metliki, Črnomlju in Novem mestu v času šolskih počitnic.

Prva delavnica se je odvijala v Metliki od 10. 7. do 14. 7. 2017 in v tem času so otroci dobro spoznali osnove robotike in programiranja, sestavili prve lego robotke in si ogledali primere dobre prakse v lokalnem podjetju Kolpa, d.d.. Kot pravi Andrej Dobrovoljc, vodja projekta Ciciban in robotek, so z delavnicami otrokom omogočili aktivno preživljanje šolskih počitnic in jim poskusili  približati robotiko na zabaven in njim atraktiven način.  Izvedbo metliške delavnice ocenjuje kot zelo uspešno in se veseli dejstva, da bo v letošnjih počitnicah kar 86 otrok v 4 mestih vključenih v te delavnice. Pri razvoju in izvedbi delavnic so sodelovali študenti različnih fakultet. V program so poleg zabavnega programiranja in robotike povezali tudi nekatere zanimive teme s podeželja, ki otroke v tej starostni dobi zelo pritegnejo. Otroci so pekli pogačo, obiskali gasilce in se ustavili pri čebelarju, po kosilu pa so izdelovali robotke v obliki čebelic, žabic ipd. Ob tem so pokazali veliko mero ustvarjalnosti. Predstavitve njihovih modelov so marsikoga spravile v dobro voljo.  Ob zaključku delavnic so otroci prejeli diplome, obiskal pa jih je tudi župan občine Metlika Darko Zevnik.

Ta teden potekajo delavnice v Novem mestu in v Trebnjem, v avgustu pa še v Črnomlju ter Novem mestu.

Novo mesto, 19. 7. 2017

Za vse dodatne informacije spremljajte našo spletno stran www.rc-nm.si ali kontaktirajte Nastjo Lenko na  ali na telefonsko številko 07 33 72 980.

Nekaj utrinkov z delavnic:

 

Pin It on Pinterest

Share This