Uspešno izvedena delavnica Dobre prakse krožnega gospodarstva v regiji JV Slovenija in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji

8. novembra 2017, je v prostorih Podjetniškega inkubatorja potekal Posvet v obliki interaktivne delavnice Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom »Dobre prakse krožnega gospodarstva v regiji JV Slovenija in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji«, katerega se je udeležilo 33 zainteresiranih predstavnikov različnih skupin, od gospodarstva, nevladnih organizacij in razvojnih institucij.

Posvet je potekal v organizaciji Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki deluje pod okriljem Kabineta predsednika Vlade RS, v sodelovanju z regionalno razvojno agencijo, Razvojnim centrom Novo mesto d.o.o. in Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) ter podporo lokalnega okolja Območno obrtno – podjetniško zbornico Novo mesto, RIC Bela krajina in Razvojnim centrom Kočevje Ribnica d.o.o ter konzorcijem izvajalcev projekta Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije, ki ga povezuje platforma Circular Change.

Vse sodelujoče je na začetku pozdravil župan Mestne občine Novo mesto, mag. Gregor Macedoni, ki je izpostavil aktivnosti, ki jih izvaja občina na področju Kratkih prehrambnih verig v svojih zavodih, Odpadkov in Trajnostne mobilnosti. V nadaljevanju je prisotne nagovoril direktor Razvojnega centra Novo mesto, Franci Bratkovič, ki je izpostavil Pomen sprememb poslovnih procesov in način razmišljanja v regiji JV Slovenija. Direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, Tomaž Kordiš, je imel zelo nazorno predstavitev Primerov dobrih praks, kar ga je dopolnil s svojo predstavitvijo projekta KEMSO, za katerega so prejeli tudi priznanje na mednarodni ravni tudi direktor Komunale Novo mesto d.o.o., Gregor Klemenčič. S strani Fakultete za informacijske študije je Urška Fric predstavila e-platformo (E-SIMBIOZA) za podporo krožnemu gospodarstvu Slovenije, ki so jo pripravili na njihovi fakulteti.

V delavniškem delu, so sodelujoči aktivno sodelovali pri oblikovanju izhodišč in priporočil, ki bodo upoštevana pri snovanju Kažipota krožnega gospodarstva Slovenije.

PPT predstavitev z delavnice:
Nekaj utrinkov z delavnice:

  

Morda vas zanima tudi:
  

Pin It on Pinterest

Share This