Usposabljanje: HACCP sistem – varno delo s hrano in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje
SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno usposabljanje
HACCP sistem – varno delo s hrano in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje
v četrtek, 4. aprila 2024, s pričetkom ob 14.30
v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto
(Foersterjeva 10, Novo mesto).
Usposabljanje organiziramo na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil št. 852/2004 in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02 in 47/04), ki določata, da v proizvodnji in prometu z živili lahko delajo samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost in izpolnjujejo osnovne zahteve osebne higiene.
Osebe, ki prihajajo v stik z živili, so: vsi, ki hrano skladiščijo, pripravljajo, proizvajajo, prevažajo, razdeljujejo, ki skrbijo za prehrano – pomagajo pri prehranjevanju drugih oseb ter drugi delavci, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s hrano.
Vsebina:
- Varno delo s hrano (HACCP, spremljajoči higienski programi):
- HACCP kot preventivni program zagotavljanja varne hrane
- Higiena živil, osebna higiena, higiena procesa
- Spremljajoči higienski programi
- Zdravstveno stanje zaposlenih
- Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizični)
- Ureditev dokumentacije pred odprtjem živilskega obrata
- Sledljivost in označevanje živil
- Najpogostejše napake, ki jih na terenu zaznavajo inšpektorji za varnost hrane
- Odnos do hrane in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje (Uredba Komisije (EU) 2021/382 in Uredba (ES) št. 852/2004):
- Kultura varnosti hrane
- Ravnanje s posodo, opremo, sredstva za prevoz/prenos hrane, ki vsebuje alergene
- Prerazporejanje hrane
- Odprta in jasna komunikacija med zaposlenimi v podjetju, znotraj dejavnosti in med zaporednimi dejavnostmi
Predavateljica:
Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.
Prijave:
Prijave do petka, 29.3.2024, prek spletne prijavnice. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.
Če se iz istega podjetja prijavlja več udeležencev, naj vsak izpolni svojo e-prijavnico in vpiše svoj e-naslov.
Dodatne informacije: Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta:
Delavnica v trajanju 4 šolske ure je za udeležence brezplačna.
Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.
Vljudno vabljeni.
PRIJAVA NA NOVICE
Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?
Morda vas zanima tudi:
Delavnica o gostoljubju in komunikaciji v turizmu
Delavnica o gostoljubju in komunikaciji v turizmu na Razvojnem centru Novo mestoV torek, 24. septembra 2024, je na Razvojnem centru Novo mesto potekala delavnica z naslovom Prvovrstno gostoljubje in komunikacija v turizmu. Na delavnico so bili povabljeni lokalni...
Potujoča pisarna evropskih sredstev je obiskala Vinico
Potujoča pisarna evropskih sredstev je obiskala VinicoPotujoča pisarna evropskih sredstev se je tokrat ustavila v Beli krajini, natančneje v Vinici. Na viniškem gradu so lahko udeleženci prisluhnili priložnostim evropskega sofinanciranja na področjih evropske...
ZAČASNO ZAPRTJE POVABILA SUBVENCIJE OBRESTNE MERE ZA OBČINO MIRNA
Obvestilo podjetjem in podjetnikom iz Občine MIRNA o ZAČASNEM ZAPRTJU RAZPISA »SUBVENCIJE OBRESTNE MERE PODJETNIŠKIH KREDITOV 2024«Obveščamo vas, da smo zaradi omejenih sredstev dne 23 9. 2024 ob 8. uri, začasno zaprli Razpis »Subvencije obrestne mere podjetniških...