Usposabljanje: HACCP sistem – varno delo s hrano in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno usposabljanje

HACCP sistem – varno delo s hrano in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje

 v  četrtek, 4. aprila 2024, s pričetkom ob 14.30

 v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto

(Foersterjeva 10, Novo mesto).

Usposabljanje organiziramo na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil št. 852/2004 in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02 in 47/04), ki določata, da v proizvodnji in prometu z živili lahko delajo samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost in izpolnjujejo osnovne zahteve osebne higiene.

Osebe, ki prihajajo v stik z živili, so: vsi, ki hrano skladiščijo, pripravljajo, proizvajajo, prevažajo, razdeljujejo, ki skrbijo za prehrano – pomagajo pri prehranjevanju drugih oseb ter drugi delavci, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s hrano.

Vsebina:

  1. Varno delo s hrano (HACCP, spremljajoči higienski programi):
  • HACCP kot preventivni program zagotavljanja varne hrane
  • Higiena živil, osebna higiena, higiena procesa
  • Spremljajoči higienski programi
  • Zdravstveno stanje zaposlenih
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizični)
  • Ureditev dokumentacije pred odprtjem živilskega obrata
  • Sledljivost in označevanje živil
  • Najpogostejše napake, ki jih na terenu zaznavajo inšpektorji za varnost hrane

 

  1. Odnos do hrane in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje (Uredba Komisije (EU) 2021/382 in Uredba (ES) št. 852/2004):
  • Kultura varnosti hrane
  • Ravnanje s posodo, opremo, sredstva za prevoz/prenos hrane, ki vsebuje alergene
  • Prerazporejanje hrane
  • Odprta in jasna komunikacija med zaposlenimi v podjetju, znotraj dejavnosti in med zaporednimi dejavnostmi

 

Predavateljica:

Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

Prijave:

Prijave do petka, 29.3.2024, prek spletne prijavnice.  Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

Če se iz istega podjetja prijavlja več udeležencev, naj vsak izpolni svojo e-prijavnico in vpiše svoj e-naslov.

Dodatne informacije:  Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta:

Delavnica v trajanju 4 šolske ure je za udeležence brezplačna.

 Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

 Vljudno vabljeni.

 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Okusno in brez odpadkov: ideje iz šolske kuhinje

Okusno in brez odpadkov: ideje iz šolske kuhinje

Okusno in brez odpadkov: ideje iz šolske kuhinjeSte vedeli, da ljudje vsako leto zavržemo ogromno hrane. V smeti tako roma veliko sadja, zelenjave, kruha in drugih živil, ki so še vedno dobra, a jih zavržemo, ker niso več čisto sveža ali pa jim je potekel rok. V...

Pomembnost kibernetske varnosti

Pomembnost kibernetske varnosti

Pomembnost kibernetske varnostiDigitalizacija je s seboj prinesla številne prednosti, od učinkovitosti do hitrejšega dostopa do podatkov, a hkrati povečala ranljivost za kibernetske napade. Zdravstvo je s svojimi elektronskimi zdravstvenimi zapisi eden od sektorjev, v...

Srečanje za pogum in navdih

Srečanje za pogum in navdih

Srečanje za pogum in navdihPridružite se nam na nepozabnem dogodku, na katerem bomo skupaj odkrivali zgodbe, ki krepijo pogum in prinašajo navdih. Srečanje bo priložnost za povezovanje, poglobljene pogovore in premislek o vrednotah, ki nas vodijo.Gostje večera bodo –...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This