Vabilo na usposabljanje na temo »Izzivi mednarodnega poslovnega okolja«

V okviru točke SPOT Posavje organiziramo in vabimo na brezplačno usposabljanje »Izzivi mednarodnega poslovnega okolja«, ki bo potekalo v četrtek, 6. decembra  od 08.00 do 12:30 ure in  petek 7. decembra 2018, od 08.00 do 11:00 ure, v Obrtno podjetniški zbornici Krško, Cesta krških žrtev 67, 8270 Krško.

O usposabljanju

Mednarodno poslovno okolje nudi številne priložnosti pa tudi pasti. Da bi se  pravočasno izognili pastem in bili seznanjeni z obveznostmi, ki jih morate izpolnjevati pri poslovanju na tujih trgih, vas bodo pravniki seznanili še s podrobnostmi o zavarovanju posla, tipi mednarodnih pogodb ter ostalimi podrobnostmi, ki jih morate poznati, za nemoteno delovanje na mednarodnih trgih.

Komu je usposabljanje namenjeno?

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki že delujete ali pa boste delovali na tujih trgih tj. direktorjem, prodajnimkom, komercialistom, nabavnikom, pravnikom in ostalim, ki jih zanima tuje poslovno okolje.

Program usposabljanja

Modul I.

 • Obvladovanje tveganj v dobavnih verigah – najnovejša priporočila ICC
 • Mednarodne prodajne pogodbe (usklajenost mednarodne prodajne, prevozne in kargo-zavarovalne pogodbe, splošni prodajni / nabavni pogoji: učinkovit instrument za obvladovanje tveganj)
 • Mednarodne distribucijske pogodbe (zakonska neurejenost distribucije: poseben pomen dobre pogodbe, konkurenčno-pravni vidiki in pasti distribucije na enotnem trgu EU
 • Mednarodne zastopniške pogodbe (izračun odpravnine trgovskemu zastopniku za good-will [slovenski, francoski, nemški model], »skriti stroški« zastopanja in zaščitne določbe zastopniške pogodbe za varstvo interesov naročnika)
 • Diskusija z udeleženci

Modul II.

 • Glavne značilnosti trgov nekdanje Jugoslavije in možnosti vstopa
 • Diferenciacija trgov po državah bivše Jugoslavije
 • Zakonska regulativa glede neposrednih vhodnih investicij in izvoza ter uvoza blaga
 • Gospodarska predstavništva in njihova vloga pri vstopu na trge bivše Jugoslavije
 • Skupni sejmi, nastopi,…
 • Diskusija z udeleženci

Modul III. v petek 7.decembra ob 8:00

 • Čezmejno opravljanje storitev – Hrvaška:
 • Zakonodajni okvir poslovanja na Hrvaškem (osnovne informacije glede »davčnih« obveznosti, višina DDV-ja, davkov, prispevkov; statusna organiziranost – kakšne oblike podjetij poznamo na HR in kako ustanoviti podjetje na HR)
 • Poslovanje na Hrvaškem (pogoji poslovanja, obveznosti, predhodna pridobitev in ureditev dokumentov, s primeri na posameznih dejavnostih, in sicer najbolj izpostavljenih dejavnostih, po katerih je največje povpraševanje)
 • Napotitev delavcev na Hrvaško (obveznosti in postopki)
 • Pridobitev hrvaške davčne številke in kdaj jo je potrebno pridobiti
 • Podporne institucije pri poslovanju na Hrvaškem

Predavatelji za:

 • modul I.: Marko Djinović – ekspertni svetovalec ICC Slovenia in dr. Andrej Friedl-generalni sekretar ICC Slovenia. Ukvarjata se s svetovanjem podjetjem na področju sklepanja in izvajanja mednarodnih komercialnih pogodb in pravnih vidikov mednarodnega poslovanja. Sta avtorja uradne slovenske različice Incoterms 2010 in člana International Chamber of Commerce – ICC Commission on Commercial Law and Practice, kjer sodelujeta pri pripravi vzorčnih pogodb ter pravil in običajev v mednarodni trgovini.
 • modul II.: Ante Milevoj, direktor centra za mednarodno poslovanje pri GZS, ekspert za trge Afrike in arabskega sveta in Marko Jare, vodja področja CEMP pri GZS. ekspert za trge vzhodne Evrope, Amerike, Kitajske, Japonske, Koreje in Avstralije. Oba predavatelja sta svetovalca za internacionalizacijo in vstope na tuje trge z dolgoletnimi izkušnjami pri prodoru slovenskih podjetij na tuje trge.
 • modul III.: Janja Starc, direktorica/sekretarka OOZ Krško poznavalka gospodarskih razmer na trgu R Hrvaške, predavateljica in svetovalka za vstop na trge RH, poznavalka obrtno-podjetniške zadruge s sedežem v Zagrebu in članica UO zadruge, članica upravnega odbora SLO-CRO Poslovnega kluba, sopodpisnica sporazumov o poslovnem sodelovanju z institucijami na Hrvaškem, organizatorka številnih dogodkov, B2B srečanj, poslovnih konferenc, moderatorka okroglih miz na tematiko poslovanja na Hrvaškem.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico predhodno prijavili.

Prijave

Prijave zbiramo v pisarni:

Prijave sprejemamo do srede, 5. decembra 2018 oz. zasedbe mest.

Vljudno vabljeni!

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Obisk ruske delegacije iz Samarske regije

Obisk ruske delegacije iz Samarske regije V četrtek, 25. aprila 2019 se je na obisku v Novem mestu mudila ruska delegacija iz Samarske regije pod vodstvom guvernerja g. Dmitrija Azarova. Obisk je nadaljevanje dobrih odnosov v rusko-slovenskem poslovnem klubu...

Uspeh dijaških ekip na državnem tekmovanju POPRI

Uspeh dijaških ekip na državnem tekmovanju POPRI 2019 V sredo, 17. 4. 2019, je v Novi Gorici potekalo državno tekmovanje POPRI, katerega predizbor smo v februarju pripravili na Razvojnem centru Novo mesto. V kategoriji srednješolcev je prvo mesto osvojila ideja...

Poslovni prostor – Odlična poslovna priložnost v Škocjanu

Odlična poslovna priložnost v Škocjanu Podjetnik iz Škocjana oddaja poslovni prostor v skupni velikosti 230m2. Prostor je opremljen z visokonapetostno elektriko, vsemi ostalimi potrebnimi priključki, sanitarijami, zagotovljene ima tudi parkirne prostore. Primerno za...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1556231851-cr@o1556231851fni1556231851

CGP katalog

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This