USPOSABLJANJE ŠOLSKIH PODJETNIŠKIH MENTORJEV

Razvojni center Novo mesto skrbi za svojo mrežo podjetniških učiteljev-mentorjev na šolah Jugovzhodne Slovenije. Tudi tokrat smo se pri izbiri programa usposabljanja opirali na želje in predloge mentorjev, saj nam je vsem skupaj v interesu, da so učitelji oboroženi s tistim znanjem in veščinami, ki jih potrebujejo za doseganje najboljših rezultatov s svojimi šolskimi ekipami.

Usposabljanje, ki je 30. 8. 2021 potekalo Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, je bilo sestavljeno iz delavnic, predavanja ter spoznavanja dobre prakse. Na delavnicah smo se tokrat osredotočili na tri teme, in sicer »kako privabiti čim večje število udeležencev na podjetniške aktivnosti«, »predlogi za učinkovito vodenje krožkov« ter »kako učinkovito porabiti pridobljena sredstva«. Delavnice smo vodili Anja Jakše, Blaž Zupan in Janez Gorenc. Sledilo je predavanje Blaža Zupana o pripravi finančnega načrta za podjetniške projekte, ki se jih lotevajo ekipe šolarjev. Mentorji so spoznavali osnove računovodstva ter se učili, kako izračunati lastno ceno izdelka ali kako sploh določiti njegovo tržno ceno. Zadnji del usposabljanja je potekal na Matjaževi domačiji na Pahi, kjer je gospodar Matjaž Pavlin predstavil svojo podjetniško zgodbo.

Kljub precej neugodnemu terminu – mnogo šol je imelo namreč uvodne pedagoške konference – se je usposabljanja udeležilo 18 mentorjev iz devetih osnovnih, ene srednje in ene strokovne višje šole. S tem je Razvojni center Novo mesto s svojimi mentorji zakorakal v novo šolsko leto ter novim izzivom naproti. S tem pa seveda zgodbe usposabljanj ni konec, saj bodo sledila še individualna svetovanja po šolah ter pomoč pri pripravi in izvedbi dogodkov in tekmovanj.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This