Dvodnevni mednarodni dogodek za poslovno mreženje je ponovno omogočil povezovanje podjetij tako rekoč z vsega sveta. Zabeležili smo 217 udeležencev iz 26-ih držav. Besede iz uvodnega nagovora ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana, da dogodek ponuja prostor, kjer se rojevajo ideje za nove skupne projekte, so se uresničile že med samim dogodkom – steklo je namreč že prek 50 poslovnih sodelovanj.

Poleg slovenskih udeležencev je bila letos zelo močno zastopana Srbija, za njo pa še Avstrija in Italija, sicer pa so bili poleg udeležencev iz številnih evropskih držav prisotni tudi udeleženci iz Kanade, Belorusije, Mozambika, Nigerije, Konga, Cipra, Izraela, Paname in Rusije. Kar 117 udeležencev se je udeležilo vnaprej organiziranih sestankov, ki so bili prvi korak do uspešnega sodelovanja s potencialnimi kupci, dobavitelji in partnerji.

»Kot nekdanji podjetnik lahko rečem, da ima tak dogodek veliko dodano vrednost. Na enem mestu namreč ponuja informacije o vstopu na tuje trge in nova poznanstva, ki lahko prerastejo v poslovna partnerstva … Slovenija je že prepoznana kot uspešna izvozna in povezovalna država, kar potrjujejo tudi dogodki, kot je ta … Povezovanje je ključno za dodaten dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter nadaljnjo gospodarsko rast in razvoj … Ena od nalog ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je tudi ta, da pomaga podjetjem odpirati vrata do novih poznanstev in partnerstev. To je še toliko bolj pomembno v teh gospodarsko zahtevnih časih,« je v svojem uvodnem nagovor med drugim povedal Matjaž Han, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Rok Capl, vršilec dolžnosti direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT), pa je poudaril zavedanje, da je iskanje poslovnih partnerjev in kupcev v tujini za podjetja zelo zahtevna naloga. »Zato se ga je treba lotiti in izvajati premišljeno in sistematično … In ker temu cilju pripada tudi mednarodni dogodek SEEMEET, ga podpiramo že vrsto let,« je dejal  Capl in dodal, da je dogodek odlična platforma za promocijo Slovenije, naših podjetij ter našega zelenega, kreativnega in pametnega gospodarstva.

SEEMEET, ki je letos potekal 17. in 18. novembra, vsako leto gosti tudi izjemne govorce. Letos je dogodek obogatilo pet tematskih predavanj z različnih področij. Glavni govorec dogodka je bil dr. Jure Knez, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft d.o.o., ki je eno najhitreje rastočih podjetij v svoji panogi in podjetje z eno najvišjih dodanih vrednosti v slovenski lasti. Tudi s pomočjo Dewesoftove tehnologije se bo NASA po 50-ih letih ponovno vrnila nazaj na Luno. »Dogodek SEEMEET ponuja podjetju res veliko na enem mestu – od poslovnega mreženja do predstavitve različnih poslovnih trendov in dobrih praks s strani uspešnih podjetij. Čestitke Razvojnemu centru Novo mesto za odlično izvedbo,« je strnil svoje misli.

Digitalni govorniški oder so si z dr. Knezom delili še štirje govorci; Darinka  Jerčinovič, vodja proizvodnje in osebna trenerka v podjetju Adria dom, ki je predstavila posebno orodje, ki so ga razvili za razporejanje zaposlenih v realnem času, Simon Čižmek iz podjetja JB Energija, ki je orisal trende in izzive sončnih elektrarn, Aljaž Molek iz podjetja Ferročrtalič, ki je govoril o možnostih prihranka pri napredni obdelavi kovinskih površin, ter Miha Kožuh iz podjetja DSV Slovenija, ki je predstavil vitki pristop v logistiki in izzive v naslednjih petih letih.

DSV Slovenija, globalno transportno in logistično podjetje, je bilo tudi eno izmed eminentnejših podjetij, ki je bilo prisotno na SEEMEET 2022 in ki je v okviru dogodka iskalo poslovne partnerje. »Dogodek SEEMEET 2022 nam je omogočil odlično priložnost, s katero smo bodisi začeli odpirati nova sodelovanja bodisi oživeli in razširili pretekla, oboje je ključno za naše delovanje,« je povedal Kožuh, sicer vodja poslovnega razvoja.

Mateja Štarkel, soustanoviteljica in vodja projektov pri podjetju Starkmat, ki je tekom dogodka tudi že sklenila dogovore za sodelovanje, se je dogodka udeležila že drugič. Navdušena je bila tako nad odzivnostjo ekipe, brezhibno tehnično podporo, točnimi termini sestankov kot tudi nad raznolikim naborom podjetij. »Glede na 100 % prodajno uspešnost dogovorov z izbranimi podjetji se dogodka zagotovo udeležim tudi naslednje leto,« pravi Štarklova.    

»Veseli me, da je bil domet dogodka SEEMEET 2022 ponovno tako velik. Poleg prek 50 poslovnih sodelovanj, ki so stekla v okviru dogodka, je analiza zadovoljstva udeležencev pokazala tudi zelo visoko oceno, tako v zvezi s samim programom dogodka kot tudi z organizacijo in izvedbo,« je ob zaključku dogodka izpostavil vodja projekta SEEMEET Aleksej Metelko z Razvojnega centra Novo mesto in se ob tem zahvalil soorganizatorjem, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in agenciji SPIRIT Slovenija ter vsem ambasadorjem dogodka (Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor, Regionalna razvojna agencija Zasavje, Razvojni center Murska Sobota, Regionalna razvojna agencija Posavje, Razvojna agencija Savinjske regije, Regionalni razvojni center Koper, Regionalna razvojna agencija za Koroško, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Inkubator Sežana, Razvojni center Kočevje Ribnica, Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto, Gospodarska zbornica Srbije, Slovenski poslovni klub v Srbiji, Slovensko deželno gospodarsko združenje in Slovenska gospodarska zveza v Celovcu).

»Letošnja že osma izvedba dogodka SEEMEET je ponovno dokazala, da je s pravo sinergijo možno pozitivno vplivati na povezovanje mednarodnega poslovnega okolja in s tem posledično omogočiti podjetjem možnost novih poslov,« poudarja Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This