Vabilo na posvet razvojne regije za potrebe priprave nacionalnega prostovoljnega pregleda doseganja ciljev trajnostnega razvoja v okviru Agende 2030

Voditelji držav in vlad ter visoki predstavniki so se ob 70. obletnici Organizacije združenih narodov (OZN) na zasedanju Generalne skupščine OZN med 25. in 27. septembrom 2015 dogovorili o novih svetovnih ciljih trajnostnega razvoja. Trajnostni razvoj, za katerega si bodo države prizadevale, mora biti uravnotežen in enakomerno zasledovan skozi prizmo vseh treh razsežnosti – ekonomske, družbene in okoljske –, njegovi temelji pa sežejo vse do spodbujanja dostojanstva vsakega posameznika in posameznice z zavezo, da pri uresničevanju novih ciljev trajnostnega razvoja nihče ne bo puščen ob strani.

Republika Slovenija se je zavezala, da bo leta 2020 pripravila in na Visokem političnem forumu za trajnostni razvoj na sedežu OZN tudi predstavila svoj drugi nacionalni prostovoljni pregled doseganja ciljev trajnostnega razvoja. Kot nacionalni koordinator dosjeja Agenda za trajnostni razvoj do leta 2030 bo Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) tudi tokrat vodila in koordinirala pripravo poročila, v katerega bodo vključena tako vsa relevantna resorna ministrstva kakor tudi ostali ključni in lokalni deležniki. V okviru priprav drugega nacionalnega prostovoljnega pregleda bodo organizirani interaktivni posveti po razvojnih regijah, namenjeni razpravi o doseganju ciljev trajnostnega razvoja med lokalnimi in regionalnimi deležniki. Interaktivne posvete bo v sodelovanju s SVRK izvajala SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

Interaktivni posvet razvojne regije JV Slovenija bo potekal v torek, 4. februarja 2020, med 9. in 13. uro na Razvojnem centru Novo mesto (Podbreznik 15, 8000 Novo mesto).

Na posvetu bo predstavljen napredek (oziroma nazadovanje) Slovenije po posameznih ciljih trajnostnega razvoja. Temu bo sledil vključujoč, interaktivni del, v okviru katerega bomo raziskovali ključne izzive, priložnosti in primere dobrih praks trajnostnega razvoja iz lokalnega okolja. Proces sodelovanja bo zasnovan tako, da bo vsak lahko prispeval svoje mnenje, s profesionalno moderatorsko podporo bomo zagotovili konstruktivno in k cilju usmerjeno razpravo.

VABILO S PROGRAMOM POSVETA 

GRADIVO 

Vljudno vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite do 30. januarja 2020 na elektronski naslov .

Na ta elektronski naslov (oziroma na telefonsko številko 01 400 35 54) se lahko obrnete tudi v primeru morebitnih vprašanj.

V upanju na vaš odziv vas lepo pozdravljamo.

 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Startup SonicMind išče nov kader

Startup SonicMind išče nov kader

Podjetniški inkubator Podbreznik je stičišče mnogih poslovnih priložnosti. Tokrat predstavljamo ponudbo podjetja Divisia d.o.o.. Gre za novo startup podjetje, ki je letos, tudi z našo pomočjo, prišlo do 54.000 EUR sredstev razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This