Vabilo na spletno delavnico Kmetijska tla kot medij za vezavo toplogrednega CO2

Gozdarski inštitut Slovenije vabi na delavnico “ Kmetijska tla kot medij za vezavo toplogrednega CO2”, ki bo potekala v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE preko spleta 3. novembra 2021. Dogodek je namenjen strokovni javnosti in odločevalcem in je brezplačen.

Na kmetijskih zemljiščih nastajajo emisije toplogrednih plinov zaradi rabe in sprememb v njihovi rabi ter različnih praks oz. načinov gospodarjenja s tlemi in zemljišči. Pomembna težava v EU je izguba kmetijskih zemljišč, predvsem zaradi urbanizacije, degradacije tal, opuščanja zemljišč in podnebnih sprememb. Na kmetijskih zemljiščih imajo bistveno vlogo tla, ne le zaradi danosti za zmanjšanje emisij oz. povečanje ponorov (skladiščenje org. ogljika), temveč tudi za pridelavo hrane in krme. Ključne politike in ukrepi za blaženje podnebnih sprememb in varstvo tal kmetijskih zemljišč se financirajo in izvajajo v okviru skupne kmetijske politike, zato je bistven ustrezen prenos znanja o trajnostni rabi tal za podporo blaženju podnebnih sprememb na vse ravni izobraževanja.

Namen delavnice je predstaviti bistvene lastnosti tal, ki so pomembne za vezavo oz. skladiščenje ogljika, ogljikov ciklus s poudarkom na vlogi organske snovi v tleh ter širši pregled organske snovi v kmetijskih tleh Slovenije, vključno s pomenom za blaženje podnebnih sprememb.

Na dogodek se je potrebno prijaviti preko povezavi TUKAJ do 31.10.2021.

Izvajalec delavnice je dr. Borut Vrščaj

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This