Začetek avgusta je prinesel turistični paket, s katerim lahko tako domači kot tuji gostje raziskujejo z naravno in kulturno dediščino bogat teren jugovzhodnega dela Slovenije.

Ime »Deželica sonca in grozdja« ni naključje, saj predstavlja tako regijo v najlepši luči, kot tudi izvajalca istonaslovne pesmi – Lojzeta Slaka. S paketom je mogoča degustacija šopka okusov v kulinaričnem razvajanju Dobrot Dolenjskeobisk edine tovrstne Dežele kozolcev v Šentrupertu, kjer se poleg sprehoda med bogato arhitekturno dediščino degustira na Decanterju nagrajen Frelihov cviček.

Sledi obisk Mirne peči s Pavčkovim domom in predstavitvijo Lojzeta Slaka, popotnika pa med nežnimi griči ponese na kosilo k izjemno priljubljeni novomeški restavraciji Don Bobi, od koder sledi obisk z dih jemajočimi vinogradi in s sadovnjaki obdane Kartuzije Pleterje.

Priporočamo ogled samega Novega mesta z Dolenjskim muzejem, obisk Kostanjeviških jam in galerije Božidar Jakac.

Obstoječ program je prilagojen individualnim gostom in družinam, za večje število potnikov pa je mogoče dodajati razne aktivnosti, priskrbeti prevoz in tudi nočitve.

Podrobnejše informacije o samem paketu ter mnogih drugih ponudnikih, prireditvah in skritih kotičkih najdete na www.visitdolenjska.eu/dezelica-sonca-in-grozdja, novosti in aktivnosti pa lahko spremljate tako na Facebooku, Twitterju in Instagramu, kot tudi v atraktivnih izdajah Informatorja.

Nudimo vam drugačna doživetja, ki jih boste z veseljem delili.

Pin It on Pinterest

Share This