EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, je v soboto, 25. februarja, v prostorih novomeške Knjižnice Mirana Jarca organiziral že prepoznavno izmenjavo oblačil in modnih dodatkov. To je eden izmed dogodkov, ki jih pripravljajo v lokalnem okolju in na takšen način sledijo prednostnim nalogam Evropske komisije.

Zakaj je izmenjava pomembna in kako obiskan dogodek je to v Novem mestu? Tekstilna industrija je ena najbolj umazanih na svetu. Današnja moderna družba je velik potrošnik, tudi na področju tekstila. »Zakaj bi si vsako sezono kupili nove kose oblačil, ko pa jih lahko zamenjamo in tako popestrimo omaro in hkrati skrbimo za okolje. Vse to so majhni koraki, s katerimi lahko vsak od nas prispeva k bolj zelenemu planetu,« je povedala Iris Pšunder, vodja Informacijske točke EUROPE DIRECT Novo mesto. S tem EUROPE DIRECT Novo mesto spodbuja lokalno prebivalstvo, da podpira takšne dogodke in se jih z veseljem udeleži ter tudi širi besedo naprej.

Naslednja izmenjava oblačil in modnih dodatkov se bo odvila v jeseni 2023 na Novomeški tržnici, na Glavnem trgu. Več informacij dobite na družbenih omrežjih EUROPE DIRECT Novo mesto ali na .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

24. april – dan brez zavržene hrane

24. april – dan brez zavržene hrane

24. april - dan brez zavržene hraneInformacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, je v sodelovanju z EKO ŠOLO organizirala delavnico v sklopu slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga po sklepu vlade obeležujemo 24....

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This