EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, je v soboto, 25. februarja, v prostorih novomeške Knjižnice Mirana Jarca organiziral že prepoznavno izmenjavo oblačil in modnih dodatkov. To je eden izmed dogodkov, ki jih pripravljajo v lokalnem okolju in na takšen način sledijo prednostnim nalogam Evropske komisije.

Zakaj je izmenjava pomembna in kako obiskan dogodek je to v Novem mestu? Tekstilna industrija je ena najbolj umazanih na svetu. Današnja moderna družba je velik potrošnik, tudi na področju tekstila. »Zakaj bi si vsako sezono kupili nove kose oblačil, ko pa jih lahko zamenjamo in tako popestrimo omaro in hkrati skrbimo za okolje. Vse to so majhni koraki, s katerimi lahko vsak od nas prispeva k bolj zelenemu planetu,« je povedala Iris Pšunder, vodja Informacijske točke EUROPE DIRECT Novo mesto. S tem EUROPE DIRECT Novo mesto spodbuja lokalno prebivalstvo, da podpira takšne dogodke in se jih z veseljem udeleži ter tudi širi besedo naprej.

Naslednja izmenjava oblačil in modnih dodatkov se bo odvila v jeseni 2023 na Novomeški tržnici, na Glavnem trgu. Več informacij dobite na družbenih omrežjih EUROPE DIRECT Novo mesto ali na .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Okrogla miza »Realnost Evropskega zelenega dogovora v letu 2023«

Okrogla miza »Realnost Evropskega zelenega dogovora v letu 2023«

Okrogla miza »Realnost Evropskega zelenega dogovora v letu 2023«Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto se je letos pridružila programu Gregorjevega sejma in organizirala okroglo mizo na zelo aktualno temo, ki se tiče vseh nas.Nedavna zdravstvena kriza in sedanja...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This