Vzpostavitev ustreznih pogojev za aktivno udeležbo in nastanitve ranljivih skupin v Jugovzhodni regiji

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je konec decembra izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev ustreznih pogojev za aktivno udeležbo in nastanitve ranljivih skupin«, ki je del Dogovora za razvoj razvojne regije Jugovzhodna regije. Za projekt, ki ga bosta izvajali Občina Škocjan in Občina Kočevje, v skupni vrednosti 1,06 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 280.000 evrov.

Namen projekta je ureditev dveh nastanitvenih enot za osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju na območju Kočevja in Škocjana. Urejeni prostori bodo uporabnikom omogočali bivanje v skupnosti izven primarne družine in integracijo v okolje.

Občina Škocjan bo v okviru projekta odkupila posestvo na Bučki, pripravila projektno dokumentacijo in zgradila objekt za nastanitev od štiri do šest oseb. V občini Kočevje pa bodo novo nastanitveno enoto za do šest oseb vzpostavili z rekonstrukcijo in prizidavo obstoječega objekta na Reški cesti.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojne spodbude v letu 2021

Razvojne spodbude v letu 2021

Razvojne spodbude v letu 2021 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v letu 2021 gospodarstvu namenilo skupno 659,3 milijonov evrov sredstev. Od tega bo iz naslova nepovratnih sredstev na voljo 248,8 milijonov evrov ter 410,5 milijonov evrov povratnih...

Investicijska priložnost – Grad Gradac

Investicijska priložnost – Grad Gradac

Investicijska priložnost – Grad Gradac Grad Gradac je eden najbolj ohranjenih srednjeveških utrdb v Beli krajini in ponuja visoko stopnjo zasebnosti. Nahaja se namreč na čudovitem otočku, obkroženem s počasi tekočo reko – dostop do celotnega posestva pa je mogoč le...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This