Vzpostavitev ustreznih pogojev za aktivno udeležbo in nastanitve ranljivih skupin v Jugovzhodni regiji

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je konec decembra izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev ustreznih pogojev za aktivno udeležbo in nastanitve ranljivih skupin«, ki je del Dogovora za razvoj razvojne regije Jugovzhodna regije. Za projekt, ki ga bosta izvajali Občina Škocjan in Občina Kočevje, v skupni vrednosti 1,06 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 280.000 evrov.

Namen projekta je ureditev dveh nastanitvenih enot za osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju na območju Kočevja in Škocjana. Urejeni prostori bodo uporabnikom omogočali bivanje v skupnosti izven primarne družine in integracijo v okolje.

Občina Škocjan bo v okviru projekta odkupila posestvo na Bučki, pripravila projektno dokumentacijo in zgradila objekt za nastanitev od štiri do šest oseb. V občini Kočevje pa bodo novo nastanitveno enoto za do šest oseb vzpostavili z rekonstrukcijo in prizidavo obstoječega objekta na Reški cesti.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This