Razvojni center Novo mesto je gostil okroglo mizo z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom na temo možnosti črpanja evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost
V petek, 12. novembra, je na Podjetniškem inkubatorju Novo mesto potekala okrogla miza z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom na temo možnosti črpanja evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost (NOO). Minister nam je podrobneje predstavil paket reform in spodbud iz naslova NOO, iz katerega bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v letih od 2022 do 2026 gospodarstvu zagotovilo 427 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev s ciljem zvišanja produktivnosti, konkurenčnosti in večje odpornosti na bazi zelenega ter digitalnega prehoda. Področja, ki jih naslavlja NOO:
- digitalna transformacija,
- raziskave, razvoj in inovacije,
- investicije za višjo produktivnost,
- trajnostni razvoj turizma,
- krožno gospodarstvo in trajnostna uporaba lesa
- ter energetska učinkovitost.
Okroglo mizo smo zaključili z ogledom Laboratorija za tovarne prihodnosti (LABTOP), v katerem si je na enem mestu možno ogledati demonstracijo pametne tovarne, ki deluje po principu Industrije 4.0 in je krmiljena neposredno iz poslovnega (ERP) sistema. Gre za učni industrijski laboratorij za izobraževanje, motiviranje, aplikativno raziskovanje in testiranje, ki predstavlja najsodobnejše tehnologije, koncepte in rešitve za pametne tovarne, namenjen pa je podjetjem, ki se še odločajo za posodobitev proizvodnje ali si želijo pridobiti informacije na tem področju, podjetjem, ki potrebujejo izobraževanja za svoje zaposlene, srednjim šolam in fakultetam.
PPT NOO MGRT za objavo na spletu – 17.9.2021
PRIJAVA NA NOVICE
Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?
Morda vas zanima tudi:
RC NM aktivno vpet v Vladni obisk regije
Srečanje gospodarstvenikov z Vlado Republike Slovenije
Izbiramo naj gostinca 2017
Z akcijo želimo opozoriti na tiste gostince, ki se celo leto trudijo, da na mize svojih gostov prinašajo kakovostno, izvirno in lokalno kulinariko.