Zaključni dogodek projekta Socrates

V novomeški Galeriji Simulaker se je v torek, 3. 10.2023, odvil zaključni dogodek mednarodnega projekta Socrates »Krepitev socialne ekonomije za inovativne in odporne regije.« 18 mesecev trajajoči projekt, ki se zaključuje konec oktobra, je združil sedem partnerjev: Mestna občina Novo mesto, kot vodilni partner, Razvojni center Novo mesto, Mesto Zagreb, Mesto Poznan (Poljska), okrožje Hajdú-Bihar (Madžarska) ter Impact Hub Budimpešta in Impact Hub Zagreb.

Sklepno dejanje, ki se je odvijalo v Novem mestu, je ponudilo priložnost, da akterji predstavijo svoje rezultate in njihov vpliv na okolje. »Partnerji smo na srečanjih spoznali, da se na področju socialnega podjetništva soočamo s podobnimi težavami, predvsem na področju zakonodaje in finančne podpore, in ugotavljali, kako se obstoječa socialna podjetja soočajo s temi izzivi,« je na dogodku izpostavila koordinatorica projekta Iris Pšunder z Razvojnega centra Novo mesto in poudarila pomen tovrstnih podjetij za dobrobit okolja. »Socialna podjetja so pomemben del mozaika, ki izboljšuje našo družbo. Projekti, kot je ta, spodbujajo, da se ta del družbe razvija bolje in ga tudi bolje razumemo,« je v svojem nagovoru dejal Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto. Podžupanja Mestne občine Novo mesto Sara Tomšič je predstavila letos odprto pisarno lokalne blaginje, ki občanom Novega mesta zagotavlja dostop do različnih informacij pri najrazličnejših življenjskih izzivih, Ana Belac, namestnica direktorja Impact Huba Ljubljana, pa je prisotne seznanila z vizijo in prihodnostjo socialnega podjetništva v tem prostoru.

V 18 mesecih, kolikor je trajal projekt Socrates, so mednarodni partnerji naredili analizo trga socialne ekonomije za posamezno regijo, se udeležili treh socialno ekonomskih obiskov v tujini, na katerih so delili znanje, izkušnje in dobre prakse, rezultat pa so lokalni akcijski načrti za vsako od regij. Skupaj so tako pripravili štiri lokalne akcijske načrte in priročnik dobrih praks, po katerem se lahko zgledujejo tudi ostale države oz. regije. »Glavni cilji projekta so bili razviti mednarodno sodelovanje, deljenje znanj in dobrih praks, promocija socialnega podjetništva in priprava akcijskih načrtov, ki predstavljajo podporno okolje za razvoj socialnega podjetništva v posamezni regiji,« je še izpostavila koordinatorica projekta.

 

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This